Germania a cumpărat 5 milioane de doze de vaccin Pfizer de la România

Germania a cumpărat 5 milioane de doze de vaccin Pfizer de la România

Germania a achiziţionat de la România 5 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva coronavirusului pentru a accelera campania de administrare a dozei booster, a anunţat Ministerul federal al Sănătăţii.

România primise aceste doze prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a Uniunii Europene, dar urmau să rămână neutilizate, informează dpa.

Ele vor fi disponibile în Germania din 24 ianuarie.

Germania estimează că, per total, aproximativ 32 milioane de doze de vaccin - 12 milioane produse de Pfizer/BioNTech şi 20 milioane de Moderna - vor fi disponibile în următoarele trei săptămâni, începând din 17 ianuarie.

ADVERTISING

Aceasta va face ca, în următoarele trei săptămâni, primirea unei doze booster să fie accesibilă oricui va dori, a subliniat Ministerul Sănătăţii de la Berlin.

La finalul anului trecut, noul ministru al Sănătăţii în Cabinetul de la Berlin, Karl Lauterbach (SPD), declara că a făcut un inventar şi a constatat că serul din stoc nu este suficient pentru doza a treia.

El a precizat că există negocieri cu România, Polonia, Bulgaria şi Portugalia de a redistribui serul nefolosit de aceste state.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇