Focare Covid la firme din Prahova, unde mai sunt doar 3 locuri la ATI, iar un test din 8 iese pozitiv

Focare Covid la firme din Prahova, unde mai sunt doar 3 locuri la ATI, iar un test din 8 iese pozitiv

Noi focare de COVID-19 au fost descoperite la două firme din Câmpina, unde în total 16 angajaţi sunt bolnavi. În judeţul Prahova, incidența a crescut la 1,81 cazuri la mia de locuitori şi mai sunt libere doar trei paturi ATI pentru pacienţii confirmaţi cu SARS-CoV-2.

În ultimele 24 de ore, în județul Prahova, au fost înregistrate 206 noi cazuri de infectare, unul din opt teste efectuate pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 fiind pozitiv.

„Astăzi, 15 ianuarie 2022, pe raza judeţului nostru, au fost înregistrate alte 2 focare active de COVID-19, la 2 societăţi comerciale din municipiul Câmpina. În cadrul uneia dintre societăţi au fost identificaţi 9 angajaţi infectaţi, iar în cadrul celeilalte societăţi au fost confirmaţi 7 angajaţi. Toţi aceştia au rămas în izolare, la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie”, informează Prefectura Prahova.  

În ultimele 24 de ore, în Prahiva au murit, din cauza COVID-19, cinci persoane, toate nevaccinate. Este vorba despre patru bărbaţi cu vârste de 49, 69, 75 şi 84 de ani şi o femeie în vârstă de 77 de ani, potrivit DSP.

„Conform raportării DSP, numărul de paturi COVID-19 ocupate este de 149. În secţiile ATI sunt ocupate 23 paturi, din totalul de 26”, mai transmit autorităţile din judeţ.