Experții în somn împărtășesc sfaturile lor despre cum să alegeți o saltea pentru un somn mai bun

Experții în somn împărtășesc sfaturile lor despre cum să alegeți o saltea pentru un somn mai bun

În fiecare dimineață, aproximativ 40% dintre oamenii de pe planetă se trezesc simțindu-se  obosiți și lipsiți de somn. Somnul deficitar este o mare problemă, iar experții în sănătate vin cu diferite moduri de a face față acestuia. Tulburările de somn au adesea o varietate de cauze, iar câteva modificări te pot ajuta în ameliorarea acestora. De exemplu, înlocuirea saltelei vechi cu o saltea ortopedică confortabilă. Consilierii Askona sunt experți în modul de a alege saltele pat perfecte și te pot ajuta cu toate informațiile, pe care le vom împărtăși astăzi cu tine.

Înălţime

În mod ideal, salteaua ar trebui să fie cu cel puțin 15-20 cm mai lungă decât înălțimea ta. Aceasta înseamnă că lungimea saltelei de 190 cm este potrivită pentru persoanele sub 175 cm înălțime, în timp ce modelul de 200 cm este potrivit pentru persoanele mai înalte.

ADVERTISING

Lățime

Lățimea ideală a saltelei este foarte ușor de determinat. Măsurați lățimea umerilor și înmulțiți x2. De obicei, lățimea patului de 110-140 cm este suficientă pentru o persoană, iar 160-200 cm este potrivită pentru două persoane. 

Greutate

În general, cu cât greutatea este mai ușoară, cu atât poți cumpăra saltele pat mai moi. Modelele ferme sunt potrivite pentru persoanele cu o greutate de peste 90 kg. Cu toate acestea, dacă suferiți de dureri de spate frecvente sau ați fost diagnosticat cu o hernie sau alte probleme ale coloanei vertebrale, nu alegeți cele mai ferme saltele pat, chiar dacă aveți peste 90 kg. Pentru un somn confortabil, o saltea cu fermitate medie, cu arcuri împachetate individual se va adapta mai ușor la curba coloanei tale și va relaxa mușchii spatelui.

ADVERTISING

Vârstă

Experții în somn recomandă în primul rând saltele pat ferme și intermediare pentru copii și adolescenți. Experții companiei sfătuiesc persoanele cu vârsta peste 50 de ani să nu doarmă pe suprafețe foarte dure. Este de preferat să alegi saltele pat care să-ți susțină coloana vertebrală într-o poziție corectă din punct de vedere anatomic pe tot parcursul nopții. Dacă orice parte a corpului tău se simte amorțită în timp ce dormi, ai nevoie de o opțiune mai moale.

Gen

Atunci când dezvoltă saltele ortopedice moderne, producătorii iau în considerare și sexul potențialului utilizator. Modelul „feminin” presupune că cea mai mare presiune asupra saltelei are loc în zona pelviană și coapse. Pentru bărbați, zona umerilor este locul unde este cea mai mare presiune atunci când dorm pe o parte. Prin urmare, producătorii „întăresc” zonele cele mai încărcate pentru a uniformiza presiunea. Există, de asemenea, saltele pat versatild cu fermitate variabilă care distribuie uniform greutatea. 

image002

Ai grijă de sănătatea ta

Cel mai frecvent motiv pentru a cumpăra o saltea ortopedică sunt durerile de spate, gât și articulații. Există multe cauze diferite ale durerii, dar a alege saltele pat fără a lua în considerare nevoile corpului tău este greșit. O saltea modernă poate fi un adevărat salvator pentru persoanele cu dureri de spate. Pentru denivelări și hernii, este considerată cea mai bună o saltea fără arcuri de fermitate medie sau o saltea cu unități independente de arcuri, cu doar câteva arcuri pe metru pătrat. Caracteristica sa principală este că ia cea mai confortabilă formă pentru coloana vertebrală, oferind în același timp un sprijin perfect și permițând mușchilor să se relaxeze toată noaptea.

ADVERTISING

Temperatura camerei

Un somn bun necesită aer curat și proaspăt și un dormitor fără alergeni. Fiți conștienți de acest lucru în avans și alegeți saltele și huse detașabile din materiale moderne hipoalergenice. De asemenea, rețineți că dacă salteaua este prea grea, poate fi dificil să o răsturnați singur. Ar trebui să se potrivească cu lungimea patului și să fie suficient de înaltă (experții recomandă să alegeți o saltea la cel puțin 1,5 cm deasupra marginii pentru a evita lovirea accidentală a acesteia noaptea). Asigurați-vă că nu există mirosuri chimice care pot persista pe saltea mult timp. Dacă locuința ta este rece iarna și prea caldă vara, merită luată în considerare o saltea „iarna/vară”. Unele dintre aceste saltele pat sunt concepute pentru sezonul rece, în timp ce altele asigură un somn confortabil în nopțile fierbinți de vară. Încearcă-le tu însuți.

Modul în care îți petreci o treime din viață dormind are un impact mare asupra stării tale generale!