Experții britanici au aflat cauza valului de hepatită misterioasă la copii

Experții britanici au aflat cauza valului de hepatită misterioasă la copii

Experții britanici au aflat cauza valului de hepatită misterioasă la copii. Investigațiile sugerează că două virurusi obișnuite au revenit după ce s-a terminat izolarea din pandemie și au declanșat cazurile rare, dar foarte grave de hepatită.

Se crede că au fost afectați peste 1.000 de copii – mulți dintre ei cu vârsta sub 5 ani – din 35 de țări. Mai mulți copii au avut nevoie de transplant de ficat care le-a salvat viața.

Cele două echipe de cercetători, din Londra și Glasgow, spun că bebelușii expuși mai târziu decât în mod normal - din cauza restricțiilor Covid - au pierdut o parte din imunitatea timpurie la adenovirus, care în mod normal provoacă răceli și tulburări de stomac, și la virusul adeno-asociat doi, care în mod normal nu provoacă nicio boală și necesită un virus "ajutător" coinfectant - cum ar fi adenovirusul - pentru a se replica, notează BBC.

ADVERTISING

Acest lucru ar putea explica de ce unii au dezvoltat complicații hepatice neobișnuite și îngrijorătoare. Nu este clar de ce unii dezvoltă apoi o inflamație a ficatului - dar genetica ar putea juca un rol.

Oamenii de știință au exclus orice legătură cu coronavirusul sau cu vaccinurile anti-Covid.

"În timpul perioadei de izolare, când copiii nu se amestecau, nu își transmiteau virusuri între ei. Ei nu își dezvoltau imunitatea la infecțiile comune pe care le-ar fi întâlnit în mod normal.

Când restricțiile au fost ridicate, copiii au început să se amestece, virusurile au început să circule libere - și brusc au fost expuși, cu această lipsă de imunitate anterioară, la o întreagă serie de noi infecții", a declarat unul dintre cercetători, profesorul Judith Breuer, expert în virologie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇