Drive-in cu oxigen la Napoli. Spitalele sunt pline până la refuz şi tratamentul în maşină a ajuns unica soluţie

Drive-in cu oxigen la Napoli. Spitalele  sunt pline până la refuz şi tratamentul în maşină a ajuns unica soluţie

Spitalele din Napoli, Italia, sunt pline până la refuz, așa că unii pacienți sunt tratați în…mașină.

Oamenilor suspecți de SARS-CoV-2 li se administrează oxigen în mașină, scrie Sky News.

Joi, în fața spitalului Cotugno s-a format o coadă de mașini și ambulanțe, care părea să nu poată face față afluxului de noi cazuri de COVID-19. Medicii administrau oxigen oamenilor care aveau dificultăți de respirație în mașină.

Napoli este cel mai mare oraș din sudul Italiei și al treilea din toată ţara.

Antonio Abenante, un localnic, a declarat că este îngrijorat după ce nu a putut obține informații despre starea tatălui său, pentru că nu a putut intra în unitatea medicală.

ADVERTISING

”Tatăl meu nu mi-a răspuns la telefon. Am sunat doctorul, dar mi-a spus că toți medicii din gardă sunt în izolare, pentru că s-au infectat”, a povestit el.

Altă localnică Elisa Esposito a povestit că tatăl ei s-a infectat cu noul coronavirus după ce a fost internat în spital, însă pentru altă problemă medicală.

”Este o situație groaznică, pentru că s-a prăbușit sistemul medical! Cum să te îmbolnăvești de COVID-19 când ești internat pentru altă boală? Era internat într-o secție nonCOVID!”, a declarat femeia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dr. Filippo Anelli, șeful asociației naționale a medicilor din Italia, a avertizat că, dacă rata actuală de infectare continuă, este posibil să nu existe suficienți medici pentru toți pacienții.

El a spus că, la nivel național, Italia are un total de 11.000 de paturi ATI, dar există specialiști doar pentru aproximativ 5.000 de pacienți.

Citește și:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇