Dr. Mirela Butuc: Procesele inflamatorii și infecțioase cauzate de cariile dinților de lapte netratate pot afecta mugurele dentar al viitorului dinte permanent

Dr. Mirela Butuc: Procesele inflamatorii și infecțioase cauzate de cariile dinților de lapte netratate pot afecta mugurele dentar al viitorului dinte permanent

Vizita la stomatolog poate fi o experiență plăcută pentru copilul tău atunci când alegi o clinică destinată celor mici. Atmosfera de poveste, experiența medicului pedodont și tehnicile prietenoase de consultație și tratament, îi vor determina pe cei mici să fie relaxați și să revină cu drag în cabinetul stomatologic.

dr.-Mirela-Butuc-2
Foto: Dr. Mirela Butuc

Dr. Mirela Butuc recomandă vizitele la stomatolog odată cu erupția primilor dinți: “Prima vizită la medicul stomatolog pedodont ar trebui să aibă loc atunci când își fac apariția primii dinți de lapte, în jurul vârstei de 6 luni – 1 an. Acest fapt permite copilului să se familiarizeze atât cu pedodontul, cât și cu mediul cabinetului, oferind șansa medicului de a le recomanda părinților metode de prevenire a cariilor, dar și de a depista leziunile carioase”.

ADVERTISING

Cariile dentare la copii

Frecvența cariilor la copii este în continuă creștere începând cu vârsta de 2 ani, cauza principală fiind consumul de lichide dulci sub formă de lapte (conține lactoză și zahăr), sucuri de fructe sau ceaiuri. Atunci când se confruntă cu apariția cariilor, dinții copilului trebuie să beneficieze de tratament stomatologic. Netratate la timp, cariile afectează în mod negativ sănătatea orală, provoacă durere și pot genera infecții repetate și complicate. Procesele inflamatorii și infecțioase cauzate de cariile dinților de lapte netratate pot afecta mugurele dentar al viitorului dinte permanent. De asemenea, pot afecta întregul organism prin: dispersarea bacteriilor în sânge, afecțiuni cardio-vasculare, ale căilor respiratorii sau ale rinichilor și articulațiilor.

poza-din-cabinet
Foto: smile4kids.ro

Coroane dentare pentru copii

În situația în care o carie afectează semnificativ dintele sau este extinsă pe mai multe suprafețe dentare este necesară folosirea unei coronițe dentare. Realizată din zirconiu, coroana dentară este o soluție revoluționară ce reface structura, culoarea și funcția dintelui natural. Coroanele dentare sunt recomandate atunci când dinții sunt afectați de carii medii/ profunde sau au fost fracturați în urma traumatismelor.

ADVERTISING

Inhalosedarea

inhalosedare-smile4kids

Știm cât de important este ca micul pacient să o aibă o experiență lipsită de anxietate. Cu ajutorul inhalosedării, o metodă de sedare conștientă, obținem o stare de relaxare în timpul tratamentelor dentare. În SUA, inhalosedarea este folosită în 90 % din cazuri de către pedodonți, tocmai de aceea am investit într-un aparat de inhalosedare de ultimă generație, care permite pacienților de toate vârstele să se simtă pe deplin relaxați în timpul tratamentelor dentare.

Tratamente profilactice în pedodonție

Stomatologia pediatrică include și tratamentele profilactice precum: fluorizări, sigilări, îndrumări privind periajul dentar pentru prevenirea cariilor.

ADVERTISING

Fluorizarea este recomandată pentru profilaxie și prevenția apariției cariilor dentare. Ea ajută procesul de remineralizare a structurilor dentare, este non-invazivă și se realizează fără durere. Procedura se aplică după îndepărtarea plăcii bacteriene prin periaj profesional.

Dr. Mirela Butuc, medic specialist pedodont, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, oferă servicii premium dedicate copiilor. Clinica Smile4Kids, amplasată în centrul Capitalei, pe str. Monetăriei, nr. 12A, este special adaptată nevoilor copiilor. Scaunul dentar Dino îi va întâmpina pe cei mici, iar medicii noștrii îi vor face să se simtă confortabil pentru ca ei să revină fără teamă de fiecare dată pentru consultație sau tratament stomatologic.

Detalii: https://smile4kids.ro/


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇