De ce să utilizezi perne de dormit ortopedice? Ce avantaje susţin alegerea lor?

Ortosan-perna-ortopedica

După o zi lungă de muncă, tot ceea ce şi-ar putea dori cel care simte că oboseala i-a cuprins tot corpul este să doarmă bine. De la idee la practică nu este mult dacă persoana în cauză deţine o saltea bună şi o pernă confortabilă pe care să îşi aşeze capul. Cu toate acestea, deși există mai multe tipuri de perne realizate din pene, bumbac și chiar spumă cu memorie , uneori acestea nu oferă confortul de care are nevoie gâtul în timpul somnului. 

Alternativele la pernele menţionate anterior există totuşi, putând să ofere un somn odihnitor. Tipurile de perne de dormit ortopedice oferă beneficii notabile celor care le folosesc. 

ADVERTISING

De ce o pernă de dormit ortopedică?

Alegând o pernă de calitate, de fapt, o pernă ortopedică ergonomică, este sigur că utilizatorul se va putea bucura de caracteristicile speciale pe care aceasta le are. 

Utilizarea pernelor tradiționale poate fi uneori cauza durerilor de la nivelul gâtului. Pe de altă parte, perna ortopedică oferă confort în timpul nopţii pentru partea posterioară a gâtului,  acest beneficiu real fiind resimţit a doua zi.

Pentru cei care se confruntă cu dureri de spate sau pentru cei obișnuiți să se odihnească în poziții inadecvate, acest tip de pernă va contribui la ameliorarea durerii şi va preveni mişcările care provoacă disconfort. Rezultatul este că persoana în cauză nu se va confrunta cu ameţeli sau cu dureri la nivelul gâtului atunci când se trezeşte. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, o astfel de pernă se adaptează la toate pozițiile. În ciuda formei sale deosebite, atipice chiar, perna ortopedică ergonomică se adaptează cu ușurință la toate tipurile de corp. Prin urmare, li se potriveşte persoanelor scunde, înalte, cu plus de greutate sau slabe, oferindu-le beneficii identice. Cu toate acestea, este esențial să se aleagă perna potrivită în funcție de obiceiurile și pozițiile de somn. Celor care dorm pe spate, de exemplu, le este recomandat să aleagă perne cu o căptușeală naturală care să evite transpirația în exces. În ceea ce privește traversele laterale, se recomandă, o pernă mai mult sau mai puțin flexibilă. 

ADVERTISING

Nu în ultimul rând, perna ortopedică este atemporală. Mulți au considerat că acest tip de pernă este doar un moft legat de tendințele moderne, urmând să dispară de pe piaţă la un moment dat. Cu toate acestea, se poate observa că beneficiile sale au câştigat un număr în creştere de utilizatori. Acest tip de pernă a devenit cel mai practic accesoriu pentru un somn bun. În plus, spre deosebire de pernele tradiționale (care au o durată de viaţă de 2 până la 3 ani), perna ortopedică ergonomică se uzează după o utilizare îndelungată, de cel puţin 10 ani.

Pernele de dormit din oferta Ortosan.ro fac diferenţa între un somn odihnitor care contribuie semnificativ la bunăstarea sănătăţii şi un somn agitat care poate să influenţeze negativ sănătatea.