De azi, oamenii care se vaccinează complet încep să primească vouchere de 100 de lei

De azi, oamenii care se vaccinează complet încep să primească vouchere de 100 de lei

Centrele de vaccinare încep să primească voucherele promise de autorități pentru cei care își finalizează acum schema de vaccinare anticovid.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, tichetele au început deja să fie livrate.

”Voucherele au fost livrate deja în 8 judeţe, azi se livrează la nivelul Municipiului București în jur de 15.000 de vouchere. Alte 10 județe sunt în curs de desfășurare a livrărilor. Alte 12 județe vor primi zilele viitoare. Așadar, s-a finalizat achiziția de către DSP de vouchere”, a declarat Andrei Baciu.

ADVERTISING

Astfel, cine se vaccinează acum primește 5 vouchere de 20 lei, în total 100 lei, pentru cine se vaccinează complet în această perioadă.

Oficialul MS a explicat cine şi cum va beneficia de aceste vouchere:

"Beneficiari ai acestor acestor vouchere sunt toți cei care se vaccinează cu schema completă din momentul în care OUG care reglementează acest lucru a apărut în Monitorul Oficial (aşadar cei care s-au vaccinat după 31 august - n.red.). Toți cei care s-au vaccinat cu a doua doză imediat după ce a intrat în vigoare, cât și cei care fac schema completă în acest moment beneficiază de aceste vouchere. (...) Cei care s-au vaccinat până în acest moment sau până în momentul în care aceste vouchere ajung la medicii de familie sau la centrele de vaccinare se întorc la punctul la care s-au vaccinat pentru a-și recolta voucherele".

ADVERTISING

Tichetele pot fi ridicate în 60 de zile

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat, vineri, ordinul privind acordarea alocaţiei de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează antiCovid cu schema completă.

Conform documentului, aceste persoane beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

"Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcţie de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidenţă operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze", se arată într-un comunicat de presă al MS.

ADVERTISING

Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, spunea în luna august că și copiii ar putea beneficia de tichetele de masă, dacă au o schemă completă de vaccinare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇