Cum se reflectă lipsa fructelor și legumelor din alimentație asupra sănătății mentale

Cum se reflectă lipsa fructelor și legumelor din alimentație asupra sănătății mentale
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Toată lumea e de acord că fructele și legumele consumate fac minuni pentru felul în care arătăm. Totuși, legătura dintre acestea și sănătatea mentală este mai puțin înțeleasă, mai ales în cazul copiilor.

Un studiu realizat la University of East England a ajuns la concluzia că elevii care consumă mai multe fructe și legume au o sănătate mentală mai bună, relatează IFL Science.

De fapt, o nutriție defectuoasă (inclusiv din care lipsesc fructele și legumele) are un impact imens asupra creierului. Este echivalentă sau are un impact și mai mare decât dacă cel mic ar fi martor în mod constant la certuri sau violentă.

ADVERTISING

Citește și Dieta care ameliorează disfuncțiile erectile

În cadrul cercetării au fost folosite date de la 9.000 de copii din 50 de școli din Norfolk, Marea Britanie. Aceștia, elevi de curs primar sau de școală generală, au fost chestionați cu privire la alimentație și apoi supuși unor teste pentru a le fi evaluată sănătatea psihică și starea de bine mentală.

S-a dovedit că, cu cât erau mai prezente fructele și legumele în alimentație, și starea mentală era superioară. Studiul a mai scos la iveală și faptul că 9 – 10% dintre ei nu mâncau deloc fructe și legume.

ADVERTISING

Importanța unui mic dejun plin de nutrienți a fost dovedită din nou și în cadrul acestei cercetări, de ea depinzând mare parte din starea de bine a psihicului.

Studiul a mai arătat și că adolescenții care consumau doar o băutură energizantă la masa de dimineață aveau o sănătate mentală inferioară chiar și celor care nu mâncau nimic la micul dejun.

Vezi și Șoarecii cu o dietă de tip fast-food devin din ce în ce mai proști

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇