Cum să îți ajuți copilul să facă față stresului și să se relaxeze

Cum să îți ajuți copilul să facă față stresului și să se relaxeze

În cazul în care credeai că doar adulții sunt supuși stresului, află că nu este deloc așa. Copilul tău poate prezenta urme de anxietate, agitație sau neliniște încă de mic, dar și atunci când ajunge în diferite contexte, precum grădiniță sau școală.
       

Și, ca orice părinte care își dorește tot ceea ce e mai bun pentru copilul său, există câteva lucruri pe care le poți face, pentru ca el să se relaxeze și să uite de anumite gânduri, de care se poate simți copleșit.
       

Înainte de orice, dacă puiul tău este suficient de mare, puteți avea o discuție despre ce anume îl face să se simtă nefericit și să găsiți împreună soluții. Dar, te poți folosi și de anumite tehnici pe care le poți practica chiar tu, alături de el, pentru a va destresa, cu toții.
       

ADVERTISING

Iată ce poți face și ce activități sunt recomandate pentru a-ți ajuta copilul să se relaxeze.

Râdeți împreună

Râsul este cea mai bună metodă de destresare și de schimbare a stării. Nu subestima această tehnică, pentru că aceasta este folosită chiar și în terapiile alternative, deci este cu siguranță o terapie la care poți apela, gratuit, alături de copilul tău. 

Găsiți diferite modalități prin care să râdeți, de la glume, la lucruri prostești sau chiar comedii. Nu-i cere copilului tău să fie mereu serios, pentru că asta, va avea repercursiuni asupra vieții lui de adult și nu va mai ști să zâmbească, să își găsească bucuria. 

ADVERTISING

 Practicați respirația conștientă

Respirația profundă și conștientă s-a dovedit a fi cea mai eficientă metodă naturală prin care organismul uman se eliberează de stres. Iar acesta este atât de simplu de făcut. 

Atacurile de panică și anxietatea se diminuează rapid cu exerciții de respirație, deci practică acest lucru împreună cu copilul tău, atunci când observi că este trist, anxios sau neliniștit. 

Faceți activități creative

Imaginația și creativitatea copiilor nu au limite. Iar atunci când el nu este relaxat suficient, nu-și poate lăsa frău liber imaginației. Alege să faceți activități creative care să îl ajute să îi crească stima de sine și să îi demonstreze că este foarte valoros. 

ADVERTISING

Alege pictura pe numere de pe HappyArt.ro și creați împreună peisaje spectauloase, foarte ușor

Imaginați-vă lucruri

Imaginația este cea care ne face să ne creăm singuri anumite emoții care ne pot ține foarte mult timp în energii negative. Dar tot cu ajutorul imaginației, putem să ieșim din ele, dacă o antrenăm. 

Așadar, faceți jocuri de imaginație împreună, imaginându-vă tot felul de lucruri, situații sau locuri frumoase. 

Îmbrățișați-vă

Îmbrățișarea îi oferă puiului tău nu doar iubire ci și siguranță. Unerori, cuvinte pot fi neînțelese sau prea puține, dar atunci când îți îmbrățișezi copilul el te va simți foarte aproape de el și se va liniști imediat. 

Faceți o plimbare

Natura dar și mișcarea ne oferă extrem de multe beneficii. Lipsa energiei, lipsa soarelui sau neoxigenarea suficientă te face să nu te simți bine chiar și atunci când nu ai neapărat un motiv să te simți așa. 

Deci, o plimbare în natură, este întotdeauna o metodă foarte bună la care să apelezi, pentru a vă relaxa și a petrece timp de calitate împreună. 

Dansați

Dansul este o metodă nu doar prin care vă puteți distra copios dar este și o tehnică de eliberare a tensiunilor din corp. Așdar, în momentele în care îți vei puiul trist, pornește muzica, alege melodia lui preferată și începe de dansezi. 

Dansul este ca râsul, molipsitor, deci se va alătura și el, negreșit în câteva clipe.