Cum să alegi produse cosmetice de calitate? Aspectele de care să ții cont

Cum să alegi produse cosmetice de calitate? Aspectele de care să ții cont

Majoritatea femeilor se confruntă cu anumite imperfecțiuni ale tenului și pielii, fie acestea semne ale oboselii sau ale maturității, puncte negre, acnee, pete etc, așadar încearcă mai multe produse până când găsesc ritualul de îngrijire și înfrumusețare perfect pentru nevoile și dorințele lor. Ce ai spune dacă ai fi surprinsă din prima întocmai de produsele perfecte pentru tine?

Cucerește-i pe toți cu o piele de invidiat! Descoperă care sunt cele mai importante aspecte ca să poți alege întotdeauna cosmeticele de calitate!

Ai grijă la ingrediente

Foarte multe persoane ignoră informațiile menționate pe eticheta produsului sau nu înțeleg semnificația termenilor respectivi. Cu toate acestea, ingredientele vor influența semnificativ aspectul tenului tău, de aceea este important să le cunoști. 

ADVERTISING

De exemplu, acidul hialuronic hidratează tenul intens, fiind deci ideal pentru persoanele cu pielea uscată, pe când niacinamidele - vitamina B3 controlează secreția în exces de sebum, așadar substanța va îmbunătăți textura și va elimina luciul în exces al tenului cu tendințe acneice sau gras. 

Totodată, cosmeticele și produsele pentru îngrijirea corpului pe bază de extracte naturale sunt perfecte pentru orice tip de piele. De exemplu, cosmeticele naturale cu extract de Neroli și Orhidee pot fi întâlnite atât în gelurile de duș, dar și în cremele pentru mâini, săpunuri, produse pentru ten sau chiar în parfumuri de diferite concentrații.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ține cont de tipul tău de piele

Un alt aspect ce trebuie luat în considerare atunci când alegi cosmeticele perfecte pentru tine este tipul de piele. Acesta dictează de fapt întreaga ta rutină de îngrijire și înfrumusețare. Așadar, iată cum poți deosebi diferitele tipuri de piele:

  • Tenul normal - nu prezintă imperfecțiuni vizibile ale pielii și are nevoie de hidratare, extract din plante naturale și protecție solară. 
  • Tenul uscat - tinde să se confrunte cu linii fine și riduri timpurii, de aceea oferă-i acestuia unt de shea, acid lactic, acid hialuronic, retinol etc;
  • Tenul gras - creează o cantitate în exces de sebum, fapt ce împiedică porii să respire și provoacă apariția punctelor negre și albe. Alege cosmeticele cu retinol, sulfați, argilă, niacinamide etc.
  • Tenul sensibil - trebuie protejat de razele puternice ale soarelui, de poluare, praf, fum și alți factori agresivi. Alege produsele cu extracte naturale, fără săpun sau parabeni.
ADVERTISING

Nu achiziționa cosmetice „no-name”

Atunci când dorești să creezi o rutină perfectă pentru tenul și corpul tău, încearcă pe cât posibil să achiziționezi cosmeticele de la branduri cu notorietate în domeniu. Evită produsele „no-name” care s-ar putea să-ți cauzeze situații neplăcute: ingredientele de pe etichetă pot să nu fie incluse în produsul propriu-zis, prețurile pot ajunge să depășească media din piață, există posibilitatea de a agrava imperfecțiunile cu care te confrunți etc.

Citește recenziile produselor pe care nu le cunoști 

Atunci când vrei să încerci un produs sau un brand nou, alături de informațiile pe care ți le oferă articolul cosmetic în sine, încearcă să ai în vedere și recenziile puse la dispoziție în mediul online de către de alți clienți, fiind totodată și unul dintre cele mai bune și sincere moduri prin care să descoperi dacă produsul îndeplinește sau nu dorințele și cerințele tale.

Încearcă mostre

Fie că vrei să investești într-un produs pentru ten, corp sau păr, încearcă să testezi o mostră înainte de a investi în crema, masca, gelul de dus etc. Chiar dacă acestea conțin ingredientele active potrivite pentru nevoile tale, s-ar putea ca pielea ta să absoarbă doar substanțele nutritive din compoziție, deci doar să hrănească și să hidrateze în profunzime pielea, fără a estompa sau trata eventualele imperfecțiuni. În cazul în care produsele nu au mostre, alege flaconul cu cea mai puțină cantitate pentru prima achiziție.

Cremele de zi și cele de seară, scrubul și exfoliantul, gelul de duș, demachiantul, masca purificatoare sau cea pentru hidratarea tenului nu au fost niciodată mai simplu de ales! Investește întotdeauna în cosmetice de calitate pentru a răsfăța pielea oriunde și oricând!