Cum alegi pilota potrivită în funcție de anotimp

Foto: freepik

Odată cu schimbarea sezonului este important să acorzi mai multă atenție și pilotei pe care o folosești. Corpul nostru are nevoie în permanență de o temperatură ideală pe parcursul programului de odihnă ca să-și poată reface nivelul de energie. 

Atunci când este prea frig sau din contră, foarte cald, orele de somn se pot transforma într-o adevărată corvoadă. Din acest motiv, la alegerea pilotei, unul dintre factorii principali de care trebuie să ții cont se referă la anotimpul în care o vei utiliza. Descoperă mai departe ce pilotă se potrivește fiecărui sezon:

Pilota de iarnă

De obicei, oamenii asociază termenul “pilotă” cu anotimpul rece. Totuși, chiar dacă pe piață există o gamă variată de pilote groase pentru iarnă, este important să știi cum să achiziționezi un produs potrivit pentru tine. În general, articolele ideale pentru momentele în care vremea de afară nu este prea prietenoasă sunt cele care au o densitate care depășește 400-500 grame/mp. 

ADVERTISING

Totuși, acest parametru este relativ deoarece și pilotele cu o densitate mai mică, dar umplute cu puf, țin de cald datorită capacității pufului de a păstra aerul între micile filamente.

Densitatea reprezintă cantitatea de umplutură care este introdusă în pilotă. Cu toate acestea, căldura pe care o oferă un anumit model ține și de tipul umpluturii. 

Bineînțeles, materialele naturale – lâna, bambusul, puful de gâscă – sunt perfecte pentru iarnă deoarece au proprietăți excelente de termoreglare. Însă, umplutura sintetică are și ea avantaje în acest sens, doar că nu rezistă așa de bine în timp precum cea naturală și poate conduce la supraîncălzire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pilota de vară

În mod normal vara, când nu știi ce să mai faci ca să te răcorești, mai mult ca sigur nu-ți stă gândul la o pilotă. Ei bine, află că un asemenea produs îți poate fi de ajutor pentru că contribuie la păstrarea unei temperaturi constante a corpului. Practic, nici nu-ți este prea rece, dar nici nu transpiri sub pilotă. Când alegi o pilotă pentru sezonul estival trebuie să ai în vedere ca densitatea acesteia să nu depășească 200 grame/mp. 

În ceea ce privește umplutura, sunt de preferat modelele cu puf de gâscă, lână, ori bambus. Materialele naturale ajută corpul să respire, sunt foarte prietenoase cu pielea și absorb umiditatea. Lâna este perfectă în orice anotimp pentru că are caracteristici unice care ajută pilota să ofere căldură în sezonul rece și să mențină răcoare pe timp de vară. 

ADVERTISING

Totodată, bambusul reprezintă o alegere potrivită pentru copii sau persoanele sensibile. Singura problemă legată de umplutura naturală poate fi dezvoltarea alergiilor, caz în care se poate opta pentru o pilotă de vară cu vatelină ori poliester.

Pilotă de primăvară și toamnă

În această perioadă, ai nevoie de o pilotă ușoară, dar care să-ți ofere tot confortul dorit. Întrucât nu este nici foarte cald afară primăvara sau toamna, dar nici prea frig, poți opta pentru un articol cu o densitate de 300-400 grame/mp. 

Uneori, în funcție de tipul umpluturii, poți folosi în aceste anotimpuri și pilotele de vară sau pe cele de iarnă. Pe lângă densitate și cantitatea de umplutură din pilotă, ia în considerare și învelișul exterior. 

Bumbacul este cel mai bun material natural, însă și bambusul sau policotonul sunt apreciate pentru faptul că nu irită pielea și oferă o bună aerisire a pilotei. Pe partea de materiale sintetice poliesterul și microfibra sunt foarte des întâlnite, avantajul lor fiind prețul accesibil.

În cazul în care nu-ți dorești două sau trei pilote diferite, ai posibilitatea de a alege un model pentru toate cele patru anotimpuri. Aceasta este compusă dintr-o pilotă mai subțire, cu o densitatea redusă, de vară și una ceva mai groasă, potrivită pentru primăvară și toamnă. Fiecare model poate fi utilizat diferit în funcție de sezonul în care te afli, iar pentru iarnă se vor folosi ambele pilote, unite printr-un sistem cu capse sau cu scai.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇