Cum alegeți un corset pentru spate? Sfaturi utile

Cum alegeți un corset pentru spate? Sfaturi utile

Un corset pentru spate vă poate ajuta să corectați anumite probleme ale coloanei vertebrale și să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate. Sunt foarte multe persoane care mențin o poziție incorectă a corpului pentru mai multe ore consecutiv, ceea ce ajunge să le afecteze negativ calitatea vieții. O postură incorectă a corpului nu provoacă neplăceri doar la nivelul coloanei vertebrale, probleme putând să apară și în alte zone ale organismului.

Un astfel de corset va ajută să mențineți o poziție corporală normală, să va îndreptați și să vă odihniți spatele. În cazul în care ați ajuns să stați cocoșat, purtarea corectă și pentru suficient timp a unui corset pentru spate favorizează îmbunătățirea permanentă a posturii dumneavoastră. De asemenea, un corset este util pentru că ajută la o vindecare sau o recuperare mai rapidă și mai eficientă în urmă unui traumatism sau a unei intervenții chirurgicale.

ADVERTISING

Recomandări în alegerea unui corset pentru spate

În situația în care aveți nevoie de un corset pentru spate, gășiți mai multe modele din care să alegeți. Pentru a vă asigura că ați achiziționat produsul potrivit, este important să țineți cont de câteva sfaturi ale specialiștilor în domeniu. În caz contrar, problemele pe care le aveți la nivelul spatelui se pot agrava și se poate ajunge la complicații nedorite.

Mergeți la un control de specialitate și documentați-vă

Este esențial, mai înainte de a achiziționa un astfel de produs, să mergeți la un specialist care să vă consulte și care să vă recomande modelul de care aveți nevoie – în funcție ce conformația corpului dumneavoastră și de problemele cu care va confruntați. De aseenea, este necesar să vă documentați în legătură cu felul în care trebuie folosite diversele modele de corsete pentru spate, acestea putând fi ajustate pentru a se adapta nevoilor fiecărei persoane.

ADVERTISING

Asigurați-vă că produsul este de calitate

Pentru ca un corset să fie eficient, trebuie să fie fabricat din materiale de calitate – care să reziste la diferite ajustări și care să asigure folosință pentru o perioadă mai lungă de timp. Materialul care întră în contact cu pielea utilizatorului trebuie să fie unul moale și suficient de elastic, pentru a asigura confortul necesar pe durata folosirii. De asemenea, asigurați-vă că modelul este proiectat de așa natură încât inserțiile metalice ale corsetului să nu atingă și să nu afecteze pielea. Este de preferat ca țesăturile folosite să fie unele naturale, care să nu crească riscul de apariție a alergiilor, care să fie ușor de curățat și de întreținut.

ADVERTISING

Asigurați-vă că alegeți mărimea potrivită

O dimensiune greșită a corsetului poate să provoace un disconfort serios în timpul folosirii și nu aduce beneficii utilizatorului. Trebuie să vă asigurați că mărimea nu este prea mare, astfel încat corsetul să nu poată aluneca liber în jurul taliei și să asigure susținerea necesară. De aemenea, trebuie să vă asigurați și că nu este prea mic, pentru că în acest caz va apasă pe coaste și vă poate afecta negativ respirația. Mărimile pot să difere, în funcție de producător, de aceea este recomandat să acordați atenție tabelului de pe eticheta. Pe de altă parte, atunci când achiziționați un astfel de corset, trebuie să cunoașteți măsura taliei dumneavoastră, a șoldurilor și a pieptului. Este important să alegeți un corset a cărui mărime să fie corectă și pentru că urmează să îl purtați pe sub haine, iar în timpul utilizării este important ca acesta să nu provoace disconfort.

Alegeți modele care mențin căldură în zona spatelui

Un corset eficient pentru dumneavoastră trebuie să aibă capacitatea de a menține căldură la nivelul spatelui, această proprietate fiind utilă pentru a favoriza dilatarea vaselor de sânge și asigurarea unei mai bune circulații a sângelui în zona respectivă. Atunci când circulația sangvină este optimă, mușchii pot să se relaxeze iar durerea este diminuată.

Când se recomandă purtarea unui corset pentru spate și de ce trebuie să țineți cont?

Atunci când apelați la un specialist înainte de a alege un corset, acesta va poate da detalii suplimentare în legătură cu folosirea produsului în situația copiilor și a adolescenților, în legătură cu perioada de timp pentru care este necesară utilizarea, precum și cu numărul de ore consecutive în care poate să fie folosit într-o zi. În cazul în care corsetul este purtat în exces, persoana respectivă poate ajunge să sufere de atrofie musculară și se poate chiar să devină dependentă de purtarea corsetului. Utilizarea unui astfel de produs pentru perioade prea mari de timp ar putea chiar să ducă la slăbirea spatelui și la amplificarea senzației de durere sau disconfort.

Se poate ca medicul să recomande purtarea unui corset pentru spate în cazul persoanelor diagnosticate cu spondiloză, al celor cu osteoartrita sau al acelora care au suferit fracturi vertebrale. De asemenea, corsetul poate să facă parte din planul de tratament la pacienții cu stenoza coloanei vertebrale sau la cei care au suferit contractură musculară.