COVID-19: Situația din Beijing este în continuare gravă

COVID-19: Situația din Beijing este în continuare gravă

China a plasat duminică în izolare aproape o jumătate de milion de persoane care locuiesc în proximitatea capitalei Beijing. Oraşul este afectat începând de la jumătatea lunii iunie de o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19, pe care autorităţile locale o consideră în continuare „gravă şi complexă”.

Țara asiatică a reuşit în mare parte să controleze răspândirea epidemiei. Însă apariţia a aproximativ 300 de cazuri noi în Beijing într-un interval de circa două săptămâni alimentează temerile legate de un al doilea val de contaminări cu noul coronavirus.

ADVERTISING

Primăria din Beijing a lansat deja o vastă campanie de depistare, a închis şcolile, i-a îndemnat pe locuitori să nu părăsească oraşul şi a plasat in izolare la domiciliu mai multe mii de persoane care locuiesc în zone rezidenţiale considerate cu mare risc de infectare.

Autorităţile locale au anunţat duminică izolarea cantonului Anxin, situat la 60 de kilometri sud de Beijing, în provincia Hebei. Unsprezece cazuri asociate reapariţiei epidemiei în Beijing au fost recenzate, potrivit cotidianului Global-Times.

ADVERTISING

Doar o persoană din fiecare familie va fi de acum autorizată să iasă din casă o dată pe zi pentru a cumpăra alimente şi medicamente.

Ministerul Sănătăţii din China a raportat duminică 14 cazuri noi de infectare la Beijing în ultimele 24 de ore, ridicând totalul la 311 cazuri ce au fost confirmate după debutul acestei recrudescenţe a epidemiei.

Focarul a fost detectat în Xinfadi, o piaţă de comerţ angro din sudul oraşului, care aprovizionează majoritatea supermarketurilor şi restaurantelor din capitala chineză cu produse proaspete.

ADVERTISING

Aproximativ o treime din noile cazuri raportate până în prezent sunt asociate cu o secţiune din piaţă rezervată vânzării de carne de vită şi de oaie, au precizat duminică oficialii municipali într-o conferinţă de presă.

"Situaţia epidemică din capitală este gravă şi complexă", a subliniat Xu Hejian, un purtător de cuvânt al municipalităţii din Beijing.

Depistarea cazurilor de infectare, în curs de desfăşurare, vizează persoane care au frecventat acea piaţă, angajaţi ai unor restaurante şi companii de livrare, dar şi locuitori din zonele rezidenţiale considerate de mare risc.

Pe 19 iunie, un oficial de rang înalt de la Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor a afirmat că noul focar de contaminare se afla "sub control", dar că oraşul Beijing urma să înregistreze cel mai probabil în continuare noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. 

Citește și: Jumătate de an de COVID-19: 10 milioane de cazuri și 500.000 de decese. China nu mai e de mult în top


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇