Covid-19: O localitate din județul Constanța a ajuns la incidenţa de 6,01 la mia de locuitori, dar nu intră în carantină

Covid-19: O localitate din județul Constanța a ajuns la incidenţa de 6,01 la mia de locuitori, dar nu intră în carantină

Comuna Fântânele din judeţul Constanţa a înregistrat o incidenţă de 6,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, iar autorităţile au precizat că nu iau în calcul carantinarea acestei localităţi, având în vedere că cele mai multe cazuri provin dintr-un focar, persoanele respective fiind izolate, iar contacţii acestora, carantinaţi.

„Incidenţa este de 6,01. Au fost înregistrate, în ultimele 14 zile, zece cazuri la o populaţie de 1.664 locuitori. Momentan, nu s-a discutat despre carantinarea localităţii Fântânele, pentru că, din totalul cazurilor, opt provin dintr-un focar. Persoanele au fost izolate şi contacţii acestora, carantinaţi”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Constanţa. 

ADVERTISING

Bilanț coronavirus: 65 de morți și un nou record la ATI. Bucureștiul rămâne în scenariul roșu, în care intră și Alba (Infografice)

Alte scenarii modificate

Prefectura Constanţa a mai anunţat, printr-un comunicat de presă, că prefectul judeţului, Silviu-Iulian Coşa, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 44 a CJSU Constanţa, care prevede, printre altele, constatarea încadrării localităţii Eforie în rata de incidenţă cuprinsă între 1.5/1.000 locuitori şi 3/1.000 locuitori şi modificarea scenariilor de funcţionare în opt unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Astfel, în urma depăşirii ratei incidenţiei cumulate a cazurilor COVID-19, în ultimele 14 zile, de 1.5/1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăria Oraşului Eforie să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localităţii a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform hotărârii nr. 41 a CJSU Constanţa, Art.4.1 şi Art.4.3. Măsurile prevăzute în anexele hotărârii (purtarea măştii în spaţii aglomerate, restaurante şi cafenele cu activitate redusă la 30% din capacitate şamd.) sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate”, se arată în comunicatul Prefecturii Constanţa.

ADVERTISING

Sursa citată menţionează că în ultima şedinţă a CJSU a fost votat, în unanimitate, ca populaţia din localităţile unde incidenţa cazurilor este de peste 1.5/1.000 locuitori să fie avertizate cu privire la acest aspect, de către ISU Dobrogea, în sistem RO-ALERT.

De asemenea, două unităţi de învăţământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 3. Este vorba de Grădiniţa cu Program Prelungit "Piticot” Constanţa, până în 3 noiembrie, în urma confirmării a trei angajaţi, şi Colegiul Comercial "Carol I” Constanţa (pentru o clasă a XII-a), până în 4 noiembrie, în urma confirmării unui elev.

De asemenea, şase unităţi de învăţământ trec din scenariul 3, în scenariul 2. 

Totodată, Şcoala Gimnazială "Adrian Ghencea” Săcele trece din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a scăderii ratei incidenţei cumulate sub pragul de 3/1.000 locuitori în localitatea Săcele.

Lista localităților unde toate școlile s-au închis şi elevii învaţă de acasă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇