Covid-19: A început campania de vaccinare și în Canada

Covid-19: A început campania de vaccinare și în Canada

O infirmieră din Toronto şi o octogenară din Quebec au devenit luni primele persoane vaccinate împotriva COVID-19 în Canada, care a început o campanie de vaccinare istorică în toată ţara, transmite France Presse.

Injecţia primită de Anita Quidangen într-un spital din Toronto, transmisă în direct de televiziune, intervine la mai puţin de o săptămână după aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech de către autorităţile canadiene.

Watch as Anita Quidangen – a personal support worker – becomes the first person in Ontario to receive the COVID-19 vaccine: Read more: http://ctv.news/M6YeraR

Posted by CTV News on Monday, December 14, 2020
ADVERTISING

Canada aprobă vaccinul anti-Covid produs de Pfizer: Este sigur, eficient şi de bună calitate

Aproape în acelaşi timp, o femeie de 89 de ani, Gisele Levesque (foto), a fost vaccinată spre prânz într-o casă de bătrâni din Quebec, a dezvăluit apoi ministrul sănătăţii din Quebec, Christian Dube.

În Quebec urma, de asemenea, să fie vaccinat personalul şi pensionarii din două case de bătrâni situate în Montreal şi Quebec.

"Sunt bine", a declarat Quidangen reporterilor. Infirmieră la un centru de îngrijire pe termen lung pentru bătrâni din Toronto, ea a spus că este "încântată" să fie prima persoană care a fost vaccinată în Canada.

ADVERTISING

Watch 89-year-old Gisèle Lévesque become the first person in Quebec to receive a COVID-19 vaccine. Read more: http://ctv.news/M6YeraR

Posted by CTV News on Monday, December 14, 2020

A treia ţară care a aprobat vaccinul Pfizer după Regatul Unit şi Bahrain, Canada urmează să primească până la 249.000 de doze până la sfârşitul lunii.

FDA a autorizat vaccinul Pfizer/ BioNTech anti-Covid pentru utilizare de urgenţă

De asemenea, autorităţile se aşteaptă să primească şase milioane de doze de vaccinuri Pfizer şi Moderna - în curs de omologare - în primul trimestru al anului 2021, permiţând vaccinarea a trei milioane de persoane în două doze.

ADVERTISING

Se aşteaptă ca majoritatea canadienilor să fie vaccinaţi în septembrie 2021, a promis premierul Justin Trudeau.

Aproape unul din doi canadieni (48%) doresc să fie vaccinaţi "cât mai curând posibil", în creştere faţă de 40% în urmă cu o lună, potrivit unui sondaj online realizat de 1.603 canadieni în perioada 8-11 decembrie de către Institutul Angus Reid. Un canadian din şapte (14%) nu doreşte să se vaccineze.

Al doilea val de pandemie s-a accelerat în ultimele săptămâni în Canada, iar ţara a înregistrat luni un total de 464.313 cazuri de coronavirus şi 13.479 de decese.

Statele Unite, ţară vecină şi cea mai îndoliată de coronavirus, au început, de asemenea, vaccinarea luni dimineaţă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇