Consumă aceste alimente bogate în omega 3 care îți mențin inima sănătoasă

Consumă aceste alimente bogate în omega 3 care îți mențin inima sănătoasă

Problemele de inimă sunt printre cele mai frecvente afecțiuni cu care se confruntă oamenii, la nivel mondial, nu doar în România. Din păcate, acestea îi pot afecta atât pe cei tineri nu doar pe cei în vârstă și pot avea repercursiuni foarte grave asupra vieții.
       

Un stil de viață dezordonat, lipsa mișcării, o alimentație precară, slabă în nutrienți, vitamine, minerale și omega 3 dar și stresul pot cauza diferite afecțiuni ale inimii.

Opțiunile multiple pe care le avem acum, la îndemână, ne pot face să facem alegeri nesănătoase. De cele mai multe ori, lipsa timpului sau pur și simplu faptul că nu suntem familiarizat cu consumul anumitor alimente, ne pot aduce anumite simptome care pot duce la disfuncționalități ale inimii noastre. 

ADVERTISING

Indiferent de simptomele cu care te confrunți ce pot indica o afecțiune a inimii, precum palpitații, oboseală, amorțeală a mâinilor, stări de leșin etc adresează-te unui medic specialist precum sunt cei de la Profilaxia.ro , pentru a depista din timp orice eventual risc.  Nu amâna lucrurile atunci când este vorba despre sănătatea ta, și fă-ți un obicei din a merge la controale de rutină în mod regulat. 

Din fericire, toate aceste lucruri pot fi prevenite destul de ușor. Și pentru că este mult mai ieftin și mai simplu să previi decât să tratezi, una dintre cele mai bune metode de prevenție este să adopți, pe lânt un stil de viață sănătos și o alimentație sănătoasă. 

ADVERTISING

Iată către ce alimente să te întrepți pentru a-ți susține atât sănătatea inimii, cât și a întregului organism, inclusiv creierul, datorită conținutului bogat de acizi grași Omega 3. 

Pește gras

Somon, macrou, hering, sardine sau anșoa, toți sun pești care îți aduc un aport bogat de acizi grași omega 3 care sunt esențial pentru sănătatea ta. Un consum minim de 3 ori săptămânal în mod constant , îți va susține sănătatea inimii. 

În România consumul de pește a crescut în ultimii ani, deși încă este foarte mic, comparatic cu alte țări sau anumite zone ale lumii, unde se consumă anual, foarte multe kg pe an/per an. 

ADVERTISING

Stridii, icre și caviar 

Deși sunt alimente mai puțin consumate în țara noastră, considerate produse de lux, caviarul, spre exemplu este o sursă bogată de colină și acizi grași.  

Stridiile sunt printre cele mai nutritive alimente pe care le poți consuma pentru că acestea conțin mai mult zinc, decât oricare alt produs de pe planetă. 

O cantitate de 6 stridii îți aduce o bună parte din sursa de zinc, cupru și vitamina B12 de care ai nevoie. 

Semințe de in și chia

În general semințele de in se folosesc pentru a se face ulei, datorită conținutului mare de grăsimi. Acestea sunt una dintre cele mai bogate surse de grăsimi de acest tip, din acest motiv, este foarte des folosit ca și supliment alimentar. În plus, acestea au și un aport ridicat de magneziu, fibre și alți nutrineți de care ai nevoie. 

Semințele de chia sunt și ele foarte bogate în fibre și sunt extrem de hrănitoare. Mai mult, acestea conțin mangan, seleniu, magneziu și alți nutrineți necesari în dieta ta zilnică. 

Nuci

Nucile noastre românești sunt foarte hrănitoare și îți aduc, inclusiv aportul necesar de cupru, mangan, vitamina E și fibre. 

Și nucile Pecan au o multitudine de beneficii pentru sănătate, deci adaugă-le și pe aceastea în dieta ta.