China nu își propune o vaccinare în masă împotriva Covid-19

China nu își propune o vaccinare în masă împotriva Covid-19

Autorităţile medicale din China declară că, după ce un vaccin antiCovid va fi disponibil, nu va fi lansată o vaccinare în masă, prioritate urmând să aibă lucrătorii din „prima linie” şi categoriile vulnerabile.

„De la apariţia primului val de Covid-19 în Wuhan, China a supravieţuit impactului cu boala în repetate rânduri. Nu este necesară o vaccinare în masă în această etapă, deşi acest lucru s-ar putea schimba în cazul în care ne vom confrunta cu un alt focar serios”, a declarat directorul Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din China, Gao Fu, relatează CNN.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, chestiunea vaccinării publicului larg presupune punerea în balanţă a „riscurilor şi a beneficiilor”, printre aspectele de care trebuie să se ţină cont fiind costurile şi eventualele efecte secundare.

Vor fi vaccinaţi în primul rând cei din prima linie, şi anume angajaţii din sectorul medical, cetăţenii chinezi care lucrează în străinătate în zone de risc şi cei care lucrează în sectoare care prezintă un risc ridicat de infectare precum HoReCa, învăţământ si curăţenie.

Numărul cazurilor noi de coronavirus a rămas scăzut în China din primăvară până în prezent, autorităţile reuşind sa controleze rapid cele câteva focare izbucnite în acest interval.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Faptele au demonstrat ca avem câteva arme magice pentru a răspunde epidemiei”, a adăugat oficialul chinez.

Un vaccin anti-Covid ar putea fi distribuit americanilor până la finalul acestui an

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇