Cercetătorii germani caută 4.000 de voluntari sănătoşi pentru a vedea cum se răspândeşte coronavirusul la un concert

Cercetătorii germani caută 4.000 de voluntari sănătoşi pentru a vedea cum se răspândeşte coronavirusul la un concert

Cercetătorii germani caută 4.000 de voluntari sănătoşi care să participe la un concert, astfel încât să poată evalua riscurile transmiterii noului coronavirus acolo unde există mulţimi de oameni.

Toţi voluntarii trebuie să fie testaţi negativ pentru a putea participa la experiment.

Echipa din cadrul Spitalului Universitar Halle motivează acest demers prin prisma fapului că interzicerea adunărilor reprezintă „o ameninţare existenţială la adresa multor atleţi şi artişti, care depind de public pentru a obţine venituri”, notează DW.

ADVERTISING

Participanţii, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, se vor strânge pe arena Leipzig pe 22 august, pentru a asista la un concert susţinut de artistul pop Tim Bendzko, astfel încât „comportamentul publicului să fie cât mai apropiat posibil de realitate”.

Vor fi derulate trei scenarii posibile. În cel dintâi nu se va practica deloc distanţarea socială, în cazul celui de-al doilea vor fi implementate măsuri de igienă mai stricte, în timp ce ultimul scenariu va presupune respectarea distanţei sociale recomandate de 1,5 metri între membrii publicului.

ADVERTISING

Participanţii vor primi măşti cu filrte FFP2 şi vor folosi o soluţie dezinfectantă fluorescentă pentru ca cercetătorii să poată vedea care sunt suprafeţele atinse cel mai des la astfel de evenimente. De asemenea, voluntarii vor primi un dispozitiv cu care îşi vor putea monitoriza mişcările şi distanţa faţă de ceilalţi participanţi.

Cercetătorii speră ca evenimentul să îi ajute să conceapă un model matematic care să poată fi folosit pentru prevenirea răspândirii COVID-19 la astfel de evenimente.

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇