Când începe Belgia campania de vaccinare antiCOVID

Când începe Belgia campania de vaccinare antiCOVID

Belgia va începe la 5 ianuarie campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, a anunţat miercuri premierul belgian Alexander De Croo.

El a precizat că detaliile strategiei urmează să fie agreate la diferite niveluri, după o aprobare a vaccinurilor, relatează cotidianele La Libre Belgique şi La Derniere Heure.

”Există o propunere a strategiei (de vaccinare) care va fi analizată între diferitele autorităţi” din ţară, a explicat De Croo, în cursul unei vizite la unităţi speciale ale poliţiei federale belgiene.

ADVERTISING

Când vaccinurile vor fi gata, ţara noastră va fi pregătită. Vom avea aşadar acorduri clare cu privire la cine va fi vaccinat în prima fază şi la maniera în care se va desfăşura (vaccinarea).

La 5 ianuarie noi vom fi pregătiţi, la fel ca alte ţări. Pentru a vaccina cât mai rapid posibil cât mai mulţi belgieni.

Alexander De Croo, șeful executivului federal al Belgiei.

Prima fază a campaniei de vaccinare va viza doar ''un grup extrem de restrâns de persoane, cu siguranţă personalul medical din spitale'', a declarat şeful executivului regiunii Valonia, Elio Di Rupo, într-o şedinţă a parlamentului regional.

În opinia sa, vaccinarea întregii populaţii va lua ''enorm de mult timp pur şi simplu din motive de disponibilitate fizică''. ''Va trebui să avem răbdare'', a avertizat el.

ADVERTISING

Situația COVID în Belgia se ameliorează

Numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 în Belgia a scăzut miercuri sub 4.000, ajungând la 3.707 faţă de 4.027 în ajun.

În secţiile de terapie intensivă din spitalele belgiene se află 854 de pacienţi cu COVID-19.

Numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 continuă să scadă, în perioada 22-28 noiembrie media zilnică fiind de 2.305, în scădere cu 29% faţă de perioada 15-21 noiembrie.

În ultimele 24 de ore, în Belgia au murit 141 de persoane din cauza COVID-19, numărul total al deceselor cauzate de această boală ajungând la 16.786.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇