Canabisul ar putea fi o armă împotriva Covid-19

Canabisul ar putea fi o armă împotriva Covid-19

Niște substanțe din planta de canabis au împiedicat virusul SARS-CoV-2 să infecteze celule umane sănătoase, în cadrul unui studiu realizat în SUA, ale cărui rezultate au fost publicate recent.

Este vorba despre doi canabinoizi comuni, acidul canabigerolic (CBGA) şi acidul canabidiolic (CBDA), au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Oregon, care au vrut să vadă dacă aceste substanţe pot fi utilizate împotriva Covid-19.

În cadrul testelor, cele două substanțe s-au legat de proteina spike a coronavirusului și astfel l-au împiedicat pe acesta să se mai agațe de celulele sănătoase, informează Bloomberg.

ADVERTISING

Eficiența a fost testată în cazul variantelor Alpha și Beta ale SARS-CoV-2, dar în laborator, nu pe oameni, adică nu s-au testat suplimentele alimentare care includ aceste substanțe și care au și alte întrebuințări medicale.

„Acești compuși pot fi administrați doar pe cale orală și există o lungă istorie a întrebuințării lor în condiții de siguranță”, a declarat conducătorul studiului, Richard van Breemen, de la Global Hemp Innovation Center al Universității din Oregon. „Au potențialul de a preveni, dar și de a trata infectarea cu SARS-CoV-2”, spune cercetătorul.

Cannabidiolic Acid (CBDA) molecule written on the
Foto: depositphotos.com

V.D.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇