Campania de vaccinare cu doza a treia de ser anticovid a debutat la Complexul Educațional Laude-Reut

Campania de vaccinare cu doza a treia de ser anticovid a debutat la Complexul Educațional Laude-Reut

Campania de vaccinare cu a treia doză de vaccin anticovid a debut la nivel national ieri, Complexul Educațional Laude-Reut fiind, din nou, primul centru de vaccinare dintr-o școală, care administrează serul celor ce doresc imunizarea cu a treia doză.

Aproximativ 100 de persoane, o mare parte dintre ele înscrise pentru a treia doză, s-au imunizat în centrul mobil amplasat de DSP București, în parteneriat cu Fundația Magna Cum Laude-Reut, în Piața Leul Ierusalimului. Este vorba despre elevi, părinții acestora, profesori și personal nedidactic din cadrul instituției, dar și de persoane care lucrează în proximitatea Complexului sau persoane care treceau prin zonă și care s-au oprit câteva zeci de minute pentru a se imuniza cu a treia doză, la 180 de zile de la rapel.

ADVERTISING

Și, deoarece exemplul personal este important, printre cei care s-au vaccinat, ieri, cu doza a treia de vaccine anti-covid se află și Tova Ben Nun – Cherbis, președinte și fondator al Complexului Educațional Laude-Reut.

“Traversăm o perioadă extrem de dificilă, mai ales la gândul că am putea intra iar în varianta online de studiu. Deşi am avut rezultate foarte bune chiar şi în perioada școlii online, interacţiunea faţă în faţă între elevi şi profesori este foarte importantă atât în procesul de studiu, cât şi în cel social şi psihoemoţional. Încurajăm procesul de vaccinare şi facem apel la responsabilitate”, a declarat Tova Ben Nun-Cherbis.

ADVERTISING

Vaccinul folosit la centrul de vaccinare din cadrul Complexului Educaţional Laude-Reut a fost Comirnaty, produs de Pfizer/BioNTech, iar administrarea acestuia a fost realizată de cadre medicale specializate, puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică București. Datorită numărului mare de persoane înscrise pentru vaccinare, o caravană mobilă a fost amplasată în faţa şcolii private.

“Ne bucurăm că, începând de astăzi, echipele medicale din cadrul DSP Bucureşti pot continua campania de vaccinare şi în cadrul Complexului Laude-Reut. Este important ca elevii să continue şcoala aşa cum au început-o: faţă în faţă. Iar pentru asta este nevoie să fim cu toţii vaccinaţi: elevi, profesori, personal nedidactic, dar şi părinţii şi bunicii elevilor”, spune directoarea DSP Bucureşti, Oana Nicolescu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇