Bilanţul Covid: Mai mulți pacienți tineri au murit şi incidența în București coboară sub 2/1.000 pentru prima data în 3 luni (Infografice)

Bilanţul Covid: Mai mulți pacienți tineri au murit şi incidența în București coboară sub 2/1.000 pentru prima data în 3 luni (Infografice)

România a înregistrat un bilanț în scădere, la început de weekend. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.422 de cazuri noi de COVID, cu 210 mai puține decât joi.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.443 de teste RT-PCR (13.337 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.106 la cerere) și 12.046 de teste rapide antigenice. Per total sunt mai multe teste decât în ziua precedentă.

cazuri-noi-covid
Foto: Graphs.ro

Bilanțul negru este puțin mai mic decât ieri, dar se păstrează la cifre îngrijorătoare. În ultimele 24 de ore au fost raportate 89 de morți, ceea ce urcă bilanțul total la 28.799 de decese, de la începutul pandemiei.

ADVERTISING

Trei dintre decesele de vineri au survenit la pacienți care aveau între 20 și 29 de ani, iar unul la un pacient din grupa de vârstă 30-39 de ani. Doar 2 din cei 89 de pacienți decedați nu sufereau și de alte afecțiuni.

Ca o comparație, joi niciunul dintre cei decedați nu avea mai puțin de 40 de ani și majoritatea erau din grupele de vârstă de peste 60 de ani.

bilant-decese-covid
Foto: Graphs.ro

Veștile sunt mai bune în spitale, unde presiunea continuă să scadă. Vineri dimineața erau în spitalele COVID 6.970 de pacienți, în timp ce îngrijiri la ATI primeau 1.041 de persoane, cu, 59 mai puțini decât ieri.

cazuri-covid-vs-ati
Foto: Graphs.ro

Incidența în București coboară sub 2/1.000 pentru prima data în 3 luni

Încidența COVID a scăzut în Capitală și majoritatea județelor. La acest moment doar Bucureștiul, Ilfovul, Clujul și Alba mai sunt în scenariul galben.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De precizat însă că e prima zi în foarte mult timp când Bucureștiul are o incidență sub 2 cazuri la mia de locuitori. Mai exact, în 10 februarie Capitala avea o incidență de 1,89 de cazuri la mia de locuitori.

image-1
Foto: Grupul de Comunicare Strategică

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇