Antrenamentul cu greutăți pentru un braț are beneficii și pentru celălalt

Antrenamentul cu greutăți pentru un braț are beneficii și pentru celălalt

Există situații în viață când un braț ne este imobilizat: fie a fost rupt, fie a fost luxat. Dar asta nu înseamnă că nu putem să ne antrenăm celălalt braț. Mai mult, chiar ar trebui să o facem, pentru că efectele vor apărea, în mod interesant, și la brațul imobilizat, după cum a arătat un studiu recent.

Cercetarea, în care au fost implicați oameni de știință din Chile, Franța și Australia, a arătat că un braț imobilizat va reține mai mult din masa sa musculară și chiar va câștiga în forță, dacă celălalt membru superior va fi supus unui regim de antrenament de rezistență.

ADVERTISING

Concret, antrenamentul cu o greutate este suficient pentru ca și celălalt braț să aibă de câștigat, arată Science Alert.

Citește și După un atac de cord, cum ar trebui să arate viața sexuală? Descoperire surprinzătoare. Așa îți prelungești viața

Cercetătorii au invitat 18 bărbați și 12 femei cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani să petreacă o lună cu un braț imobilizat de o curea timp de opt ore pe zi. Aveau voie să o dea jos doar atunci când efectuau activități precum șofatul, dușul și somnul.

O treime din grup nu a făcut altceva, petrecându-și viața de parcă ar fi avut un antebraț rupt. Restul participanților și-au antrenat celălalt braț. La sfârșitul perioadei de monitorizare, s-a observat că cei din urmă și-au crescut forța la nivelul ambelor brațe, după această perioadă. La brațul imobilizat s-a pierdut doar 2% din masa musculară.

ADVERTISING

În prima grupă, s-a observat o pierdere de 28% a forței fizice a mușchilor, a explicat Ken Kazunori Nosaka, autor al studiului și profesor la Universitatea Edith Cowan din Australia.

Te-ar putea interesa și Nu cumva încălțările tale sport îți fac mai mult rău decât bine? Detaliul la care să fii atent (Studiu)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇