Anthony Fauci are Covid

Anthony Fauci are Covid

Medicul Anthony Fauci, director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase şi consilier medical principal al preşedintelui Joe Biden, a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Fauci, în vârstă de 81 de ani, are simptome uşoare și este tratat cu medicamentul antiviral Paxlovid, a precizat institutul într-un comunicat citat de CNN.

El urma să vorbească joi în cadrul unei audieri a Comitetului pentru Sănătate, Educaţie, Muncă şi Pensii al Senatului cu privire la stadiul răspunsului federal la Covid-19 şi la planurile de gestionare a pandemiei. Agenţia a precizat că acesta va participa prin videoconferinţă la acest eveniment.

ADVERTISING

Fauci nu a avut recent niciun contact apropiat cu Biden sau cu alţi oficiali de rang înalt, a precizat institutul.

De-a lungul pandemiei, Fauci a îndemnat la prudenţă şi a dat el însuşi dovadă de prudenţă la evenimente publice. De exemplu, a ales să nu participe la dineul anual al corespondenţilor de la Casa Albă din aprilie, după ce a luat în considerare riscul său individual.

"Fiecare dintre noi, în felul său personal, trebuie să facă o evaluare a riscului pe care este dispus să îl accepte în legătură cu infectarea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În general, riscul este scăzut, dar am făcut o evaluare personală. Am 81 de ani şi, dacă mă infectez, am un risc mult mai mare", a declarat el, pentru CNN.

Fauci a lucrat non-stop în timpul pandemiei. În luna mai, el a declarat că nu a avut nicio zi liberă de când Covid-19 a ajuns în SUA. Fauci este director al NIAID din 1984 şi a consiliat şapte preşedinţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇