A fost actualizată lista statelor cu risc ridicat: Croaţia şi Austria, pe lista roşie. Grecia și România, pe lista galbenă. Crește vârsta de carantinare și testare a copiilor (Documente)

A fost actualizată lista statelor cu risc ridicat: Croaţia şi Austria, pe lista roşie. Grecia și România, pe lista galbenă. Crește vârsta de carantinare și testare a copiilor (Documente)

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Croaţia şi Austria sunt între ţările incluse pe lista roşie, iar Grecia a ieşit din zona roşie, ca urmare a scăderii incidenţei, fiind pe lista galbenă. Și România a fost inclusă pe lista galbenă.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 23 septembrie, Hotărârea numărul 74 prin pentru actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, precum şi modificarea şi completarea HCNSU 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, şi a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România”, a transmis, joi, CNSU. 

ADVERTISING

Modificările sunt:  

în zona roşie au intrat: Austria, Croaţia, Letonia, Bosnia-Herţegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent şi Grenadine, şi Curacao; 

- în zona galbenă au intrat:      

• din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Grecia, Cipru, Norvegia, Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey şi Anguilla;     

• din zona verde, în urma creşterii incidenţei: România, Canada, Slovacia, Luxemburg, Singapore, Groenlanda şi Sao Tome şi Principe; 

în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est şi Insulele Virgine Britanice. 

ADVERTISING

Totodată, este crescută vârsta de la care sunt exceptaţi de la măsura carantinării şi obigativităţii prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇