5 lucruri pe care e bine să le știi înainte de o intervenție estetică la nivelul sânului

5 lucruri pe care e bine să le știi înainte de o intervenție estetică la nivelul sânului

Intervențiile estetice la nivelul sânilor includ o gamă diversă de proceduri chirurgicale și non-chirurgicale care vizează îmbunătățirea aspectului și proporțiilor sânilor. Efectuate pentru a corecta probleme estetice sau medicale, intervențiile estetice la nivelul sânilor au o influență majoră asupra bunăstării generale a femeilor. De la augmentarea mamară până la liftingul mamar, toate procedurile cosmetice la nivelul sânilor au o serie de lucruri în comun.

Fumatul poate avea o influență negativă majoră asupra recuperării

Substanțele chimice din țigări pot afecta fluxul de sânge către țesuturile asupra cărora s-au intervenit chirurgical și pot încetini procesul de vindecare. Studii ample au evidențiat creșterea semnificativă a riscurilor de complicații postoperatorii în rândul femeilor care au fumat atât înainte de procedurile cosmetice la nivelul sânilor, cât și în rândul celor care au fumat imediat postoperator. În consecință, renunțarea la fumat înainte și după operație este necesară pentru a maximiza șansele de recuperare și pentru a obține rezultatele dorite.

ADVERTISING

Rezultatele finale apar după o perioadă de recuperare de câteva luni

Rezultatele finale ale unei intervenții estetice la nivelul sânului nu sunt imediate și apar după o perioadă de recuperare de câteva luni. În timpul acestei perioade, corpul trece prin procesul natural de vindecare, iar țesuturile se ajustează treptat la noul lor aspect. Chiar și în cazul unei augmentări mamare cu implant mamar, deși implantul mamar în sine devine vizibil imediat după îndepărtarea bandajelor sau a suturilor, rezultatele finale ale procedurii vor fi vizibile doar după ce țesuturile se vor stabiliza complet și se vor așeza în poziția corectă.

ADVERTISING

Unele intervenții chirurgicale pot fi efectuate simultan

Anumite intervenții estetice la nivelul sânului pot fi efectuate simultan, în funcție de necesitățile și dorințele pacientului, precum și de recomandările medicului. De exemplu, în aproape orice clinica de estetica există posibilitatea efectuării în mod simultan a unui lifting mamar (operația de ridicare a sânilor) și a unei augmentări mamare. O astfel de abordare reduce timpii de recuperare și permite obținerea aspectului dorit al sânilor într-un timp mai redus, într-un mod mai puțin invaziv.

ADVERTISING

Micșorarea sânilor poate reduce durerile de spate

Pentru femeile cu hipertrofie mamară (cu sâni de dimensiuni exagerate), operatia de micsorare a sanilor poate reprezenta o modalitate de îmbunătățire a calității vieții. În urma operației, presiunea exercitată de sâni asupra coloanei vertebrale și a mușchilor din spate este redusă semnificativ, ceea ce determină ameliorarea sau dispariția completă a durerilor de spate.

Procedurile cosmetice prezintă riscuri și complicații potențiale

Deși rare, complicații pot să apară în cazul oricărei proceduri chirurgicale cosmetice la nivelul sânilor. O înțelegere clară a riscurilor și a beneficiilor poate ajuta pacienții să decidă într-un mod informat dacă își doresc sau nu o anumită procedură și să fie siguri pe alegerile luate. Riscurile comune ale intervențiilor la nivelul sânilor includ infecții, sângerări excesive, reacții adverse la anestezie, cicatrizări inestetice și rezultate nesatisfăcătoare.