Violeta Alexandru: Primarul Florea se comportă ca un baron local, iar Sectorul 5 arată mai rău ca oricând

Violeta Alexandru: Primarul Florea se comportă ca un baron local, iar Sectorul 5 arată mai rău ca oricând

Într-o conferință de presă susținută în Sectorul 5, președintele PNL București, Violeta Alexandru, a susținut că actualul primar social-democrat Daniel Florea se comportă ca un baron local și că ar fi în interesul oamenilor ca acesta să nu mai câștige încă un mandat.

Violeta Alexandru a precizat că, în ciuda potențialului de dezvoltare pe care îl are, Bucureștiul este ținut captiv de PSD. Și că nicăieri nu se vede mai bine acest lucru decât în Sectorul 5.

”La 4 ani de administrație PSD, Sectorul 5 arată mai prost ca oricând. Sunt vizibile semnele degradării infrastructurii publice. Sunt vizibile multe dintre nerealizarile acestui primar, incapabil până și să citească legislația (Daniel Florea e jurist, fost judecător și avocat – n.red.). Îmi amintesc de faptul că atunci când am fost în străinătate să mă ocup de problemele românilor plecați la muncă, domnul Florea mi-a transmis să nu pun piciorul în Sectorul 5. De parcă sectorul e moșia lui. (….).

ADVERTISING

În București, atitudinea PSD este să creadă că banul public e la cheremul dânșilor. Își fac reclamă pe mijloacele de transport și pe infrastructura de colectare a deșeurilor. E o atitudine de baron care își folosește taxele și impozitele strânse din banii cetățenilor de la Sectorul 5 pentru propria imagine”, a precizat Violeta Alexandru.

https://www.facebook.com/violetaalexandruoficial/videos/738710660272407/

La ce face referire președintele PNL București

Primarul Daniel Florea a creat o serie de sloganuri cu inițialele DF. Susține că acestea indică sintagma ”Doar Fapte”. Dar - întâmplător sau nu – sunt și inițialele numelui său.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Există societăți edilitare în a căror denumire sunt cuprinse inițialele DF, sunt mașini de salubrizare pe care sunt inscripționate cele două litere, dar și corpuri de iluminat pe care acestea au fost inscripționate.

În plus – în ciuda atenționărilor primite din partea Inspectoratului Școlar București - în unitățile de învățământ din Sectorul 5 s-au împărțit cadouri pentru elevi pe care era inscripționat chipul edilului. Mai mult, profesorii au primit din partea primăriei de sector pixuri de lux, pe care mulți le-au pus în scurt timp la vânzare, pe Internet.

PNL încă nu și-a prezentat echipa pentru Primăria Sectorului 5

Violeta Alexandru susține că va propune o ehipă puternică pentru Primăria Sectorului 5, astfel încât abuzurile și risipa banului public să nu se repete.

ADVERTISING

Cel puțin până la acest moment avem puține informații cu privire la componența acestei echipe.

Cel care a prezentat o scurtă listă a insucceselor administrative ale lui Daniel Florea este Dan Croitoru. Acesta a fost viceprimar în Sectorul 5 în vremea în care primăria era condusă de Marian Vanghelie.

Croitoru a părăsit PNL în 2016 și a intrat în ALDE. A revenit de curând în PNL.

Întrebat de presă de ce se consideră candidatul potrivit pentru primăria Sectorului 5, de vreme ce, până nu demult, critica atât PNL cât și deciziile lui Klaus Iohannis, Croitoru a răspuns evaziv.

Apoi a spus că, de fapt, a părăsit PNL Sector 5 din cauza fostei conduceri a filialei. Mai exact, din cauza lui Marian Olteanu. Acesta a fost, însă, exclus din PNL în același timp cu actualul director al STB SA, Alexandru Hazem Kansou. Motivul: cei doi au votat proiectul de buget al PMB inițiat de Gabriela Firea.

Întrebată de presă dacă va candida la un post de consilier general al Capitalei și dacă PNL, USR și PLUS vor propune candidați comuni la funcțiile de prima de sector și la consilii, Violeta Alexandru a spus că aceste lucruri se discută și că își dorește o alianță.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇