UE îi cere ajutor lui Taylor Swift să scoată tinerii la vot

UE îi cere ajutor lui Taylor Swift să scoată tinerii la vot
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, vrea să încurajeze tinerii să iasă la vot anul acesta şi cere ajutorul cântăreţei americane Taylor Swift.

Superstarul se va afla în Europa înaintea alegerilor din iunie din blocul comunitar.

„Nimeni nu poate mobiliza tinerii mai bine decât tinerii", a declarat Schinas, miercuri, în timpul unei conferinţe de presă.

„Tinerii sunt cei care pot mobiliza tinerii să participe, mai mult decât comisarii. Sper din tot sufletul ca cineva din echipa ei de presă să urmărească această conferinţă de presă şi să îi transmită cererea noastră", a spus Schinas.

ADVERTISING

Mobilizarea tinerilor alegători nu este ceva nou pentru Swift. În septembrie anul trecut, cântăreaţa melodiei „Shake it Off" şi-a încurajat cei 272 de milioane de urmăritori de pe Instagram să se înregistreze pentru a vota şi, în câteva ore, Vote.org a raportat peste 35.000 de înregistrări, un salt de 23% faţă de anul precedent.

Pe parcursul carierei sale de aproape două decenii, Swift s-a implicat în politica americană şi a stârnit controverse. 

În timp ce se apropie alegerile europene din iunie, la care Margaritis Schinas a declarat că un nivel ridicat de participare a tinerilor europeni este „crucial" pentru democraţie, ea speră că Swift va putea face acelaşi lucru pentru UE.

ADVERTISING

Swift, care va lansa în primăvara anului 2024 (nu cu mult timp înainte de alegerile europene) etapa europeană a turneului său record „Eras Tour", va concerta la Paris pe 9 mai, de Ziua Europei, a reamintit Schinas.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇