Ceaușescu, citat elogios de un ministru PSD. Își asumă Ciolacu? Opoziția, dar și un liberal de top îi cer demisia

Ceaușescu, citat elogios de un ministru PSD. Își asumă Ciolacu? Opoziția, dar și un liberal de top îi cer demisia

Gigel Știrbu, deputat și vicepreședinte PNL, cere demisia ministrului PSD al Agriculturii, Florin Barbu, după ce l-a citat pe Nicolae Ceaușescu în încercarea de a se apăra în scandalul stufului din Delta Dunării transformat în pășune.

”Noaptea minții. Declarațiile recente ale ministrului Agriculturii, Florin Barbu, au șocat și indignat pe toți cei care au auzit sau au citit despre ele. Domnul Barbu l-a citat pe fostul dictator Nicolae Ceaușescu pentru a-și justifica decizia de a transforma stuful din Delta Dunării în pajiște. Aceste cuvinte sunt cu adevărat uluitoare și dezamăgitoare, dar “Gura păcătosului adevăr grăiește”!

ADVERTISING

Este evident că un urmaș al partidului comunist nu are ce căuta la conducerea unui minister și, mai presus de toate, nu are nicio autoritate morală sau politică pentru a face referire la Nicolae Ceaușescu, un dictator care a adus atât de multă suferință și opresiune poporului român”, a scris Gigel Știrbu pe Facebook.

Deputatul afirmă că, prin această declarație, Florin Barbu nu doar că insultă memoria celor care au suferit și au murit în timpul Revoluției din 1989, dar și califică alegerea sa într-o funcție de conducere ca fiind complet neadecvată și lipsită de respect pentru valorile democratice și pentru suferințele trecute ale poporului român.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Prin urmare, solicit public demisia imediată a domnului Florin Barbu din funcția de ministru al Agriculturii. Este esențial ca liderii noștri să manifeste integritate și respect față de principiile democratice și valorile naționale.

În plus, consider că este și responsabilitatea prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, să ia măsuri în acest sens. Dacă nu va acționa pentru a remedia această situație, acest lucru arată o lipsă de conducere din partea sa, sugerând o asociere cu ideile și acțiunile neadecvate ale ministrului Barbu”, a conchis Gigel Știrbu.

Ceauşescu e preşedintele PSD?

Și europarlamentarul Dacian Cioloș critică afirmațiile ministrului, afirmând că, probabil, Nicolae Ceaușescu este președintele PSD.

ADVERTISING

”L-am auzit pe ministrul Barbu de la PSD că vorbește despre Nicolae Ceaușescu ca fiind ”președintele nostru”. Poate că este președintele lor, al PSD, dar președintele meu și al românilor nu mai este. Și mai vorbește și despre adevărurile pe care le-a rostit Nicolae Ceaușescu cum ar fi faptul că stuful din Deltă este aurul verde al României. Este probabil aurul care umple buzunarul pesediștilor vânzând toată treaba asta ca făcând-o pentru binele poporului. Este ceea ce ne-a obișnuit PSD să facă și ceea ce probabil au învățat exact de la comuniștii lui Ceaușescu”, a spus Cioloș.

Şi înainte de 1989, agricultura românească era condusă tot de o familie din Olt

Şi USR îi cere prim-ministrului Marcel Ciolacu să-l demită de urgenţă pe Florin Barbu.

„Declaraţia lui Florin Barbu demonstrează nostalgia sa după agricultura de tip comunist, a luatului cu japca de la ţăran, când agricultura românească era condusă tot de o familie din Olt, aceea a lui nea Lică Bărbulescu, fost preşedinte de CAP şi cumnat a lui Ceauşescu.

Pe timpul acela, tot judeţul Olt lucra pentru binele familiei Bărbulescu. Acum, ministerul şi agenţiile lui au devenit, sub conducerea lui Florin Barbu, instrumente de protejat interesele de milioane de euro ale copiilor familiilor de pseudo-agricultori PSD-işti în frunte cu Paul Stănescu”, a afirmat senatorul USR Sebastian Cernic.

USR a solicitat de mai multe ori ca ministrul Florin Barbu să vină la Ora Guvernului, pentru a da explicaţii despre o serie de probleme, dar ministrul PSD s-a ascuns de fiecare dată.

Florin Barbu a fost director al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare pe vremea când milioane de euro erau plătite unor firme apropiate de PSD Olt pentru proiecte de irigaţii care nu aveau să fie vreodată finalizate sau funcţionale, adaugă USR.

Întrebat, într-un interviu la Euronews, de ce a fost nevoie să fie declarată pășune zona de stuf din Deltă, o zonă mlăștinoasă, care nu ar avea nicio legătură cu termenul de pajiște, ministrul Agriculturii a adus un argument al lui Nicolae Ceaușescu.

"Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României. Da, domnul…președintele nostru a spus foarte clar, e aurul verde al României. Nu cred că a spus acest lucru, dacă nu era adevărat. Și eu consider că e adevărat și sunt de acord cu el”, a declarat Florin Barbu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇