Un europarlamentar român a primit cea mai mare sancțiune pentru că a refuzat să prezinte la intrarea în PE certificatul Covid

Un europarlamentar român a primit cea mai mare sancțiune pentru că a refuzat să prezinte la intrarea în PE certificatul Covid

Europarlamentarul Cristian Terheş anunţă că a fost sancţionat cu tăierea a 7 zile de diurnă pentru refuzul de a prezenta certificatul verde la intrarea în Parlamentul European şi că va ataca sancţiunea.

”Pe data de 14 decembrie 2021 preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, m-a sancţionat cu tăierea a 7 zile de diurnă pentru că nu am prezentat niciodată Certificatul Verde la intrarea în Parlament. Este cea mai mare sancţiune dată europarlamentarilor care nu s-au supus acestei măsuri abuzive.

ADVERTISING

Am spus de la început că nu mă voi supune acestei decizii abuzive, care încalcă Tratatul UE şi legislaţia UE, nu am făcut-o şi nici nu o voi face. Exercitarea mandatului unui europarlamentar nu poate fi îngrădită de nici o măsură administrativă, or condiţionarea intrării unui europarlamentare în clădirea Parlamentului European de deţinerea unui Certificat Verde tocmai acest lucru îl face. E alegerea fiecărui europarlamentar dacă vrea să se supună unei astfel de decizii abuzive sau nu. Eu am ales să nu o fac”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Terheș s-a aflat printre cei 6 europarlamentari care s-au opus acestor reguli în PE. Terheș, care a fost ales pe listele PSD, acum e în PNȚCD, parte a grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni. El le-a declarat la sfârșitul lui octombrie reporterilor de la Bruxelles că Parlamentul le îngrădește „dreptul oamenilor de a decide ce vor să facă cu propriul lor corp”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇