Un consilier politic din SUA a recunoscut că a spionat pentru China. Tensiunile devin tot mai mari între Washington și Beijing

Un consilier politic din SUA a recunoscut că a spionat pentru China. Tensiunile devin tot mai mari între Washington și Beijing

Un bărbat din Singapore a pledat vinovat în SUA spunând că a lucrat ca agent al Chinei pe teritoriul american. Oficialii americani spun că Jun Wei Yeo s-a folosit de poziția sa și a cules informații pentru serviciile secrete chineze.

Jun Wei Yeo, cunoscut și sub numele de Dickson Yeo, a pledat vinovat vineri într-o curte federală din SUA pentru că a lucrat ca agent al guvernului chinez între 2015 și 2019, arată BBC. Acesta a fost acuzat că a folosit poziția sa de consilier politic pentru a culege informații secrete pentru chinezi.

ADVERTISING

Jun Wei Yeo a recunoscut că i-a spionat americanii cu funcții la nivel înalt și i-a determinat să scrie rapoarte pentru clienți falși. Potrivit documentelor de la Departamentul de Justiție, el a fost recrutat de serviciile de informații chineze în 2015, după ce a fost la o conferință la Beijing.

În plus, tensiunile dintre China și SUA sunt mari după ce cele două țări au închis reciproc consulatele. SUA au închis consulatul Chinei la Houston, iar China a dispus închiderea consulatului american din Chengdu.

ADVERTISING

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat că decizia a fost luată pentru că China „fură” proprietatea intelectuală a SUA.

În replică, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin, a spus că mișcarea SUA s-a bazat de fapt pe minciuni anti-chineze.

Citiți și:

SUA oferă 2 milioane de dolari recompensă pentru capturarea a doi hackeri ucraineni

SUA acuză Rusia că a testat o armă ce poate fi folosită pentru a distruge sateliţi

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇