Udrea cere CSM să verifice „o situație șocantă” care ar fi dus la condamnarea ei

Udrea cere CSM să verifice „o situație șocantă” care ar fi dus la condamnarea ei

Elena Udrea a anunţat că a sesizat CSM „pentru a cerceta o situaţie şocantă”, care, susține ea, ar fi contribuit la condamnarea sa în Dosarul Gala Bute.

„Am sesizat CSM pentru a cerceta o situaţie şocantă, şi este posibil şi foarte probabil să explice cum s-a luat decizia ÎCCJ din 7 aprilie, prin care într-un mod ilegal şi complet abuziv, cu încălcarea deciziei 685/2018 a CCR, mi s-a respins Contestaţia în Anulare din dosarul Gala Bute, ceea ce a dus la arestarea mea.

Reamintesc că doar mie, doar în acest dosar, contestaţia mea şi a celorlalţi doi (Obreja şi Breazu) au fost respinse, iar în toate celelalte dosare aceiaşi judecători au admis contestaţiile şi s-a trecut la rejudecarea cauzelor!

ADVERTISING

Mai exact am cerut CSM să verifice dacă în dimineaţa zilei de 7 aprilie, ziua în care s-a pronunţat decizia de respingere a cererii mele, cel puţin un judecător din cei patru care au fost pentru respingere a fost chemat la Parchetul General şi ameninţat cu puşcăria de cineva din conducerea instituţiei, dacă va fi pentru admiterea contestației mele şi favorabil respectării deciziei nr. 685/2018 a CCR”, a scris Elena Udrea, luni pe Facebook.  

Ea a adăugat că a solicitat să fie verificat „dacă la acel moment, adică în dimineaţa zilei de 7 aprilie, decizia completului de 5 judecători era de admitere a Contestaţilor, ea fiind inversată ca urmare a schimbării opiniilor a cel puţin 2 judecători, sub presiunea ameninţării cu arestarea imediată”.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Aşa s-ar explica şi de ce soluţia nu a mai fost scrisă la ora indicată, la ora 10:00 cum se ştia şi se aştepta, ci la ora 10:00 a fost anunţată presa şi nu acuzaţii!!! Că se amână pronunţarea pentru ora 14:00 şi că se face şedinţă publică. Am cerut CSM să verifice în ce a constat ameninţarea, şi să facă publice aceste informaţii. Evident că cer aplicarea legii asupra celor implicaţi în aceasta situaţie.

Prin presiunile asupra a cel puţin 2 judecători, s-a obţinut nu doar arestarea mea, care este evident că este o miza uriaşă pentru cineva, dar s-a obţinut şi schimbarea majorităţii pro CCR din rândul judecătorilor de la Înalta Curte. Pentru că, odată ce aceşti judecători au fost împotriva CCR în cel mai clar caz, Gala Bute, şi mai lipsit de orice eventuale interpretări, ei vor fi obligaţi de acum încolo să fie împotriva CCR de fiecare dată. Cer găsirea unei soluţii juridice pentru repararea imensului abuz, pentru corectarea acestei ilegalităţi care s-a făcut în cazul meu”, a mai scris fostul ministru.

ADVERTISING

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul „Gala Bute”.

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

Vineri, 10 iunie, magistrații bulgari au decis definitiv ca Elena Udrea să fie extrădată în România. Udrea a afirmat, după pronunţarea sentinţei, că nu există justiţie pentru ea nici în România, nici în Bulgaria şi a acuzat și judecătorii bulgari că au răspuns la „presiuni”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇