Twitter a șters un clip electoral lansat de Trump cu piesa „Electric Avenue”

Twitter a șters un clip electoral lansat de Trump cu piesa „Electric Avenue”

Twitter a eliminat un videoclip publicat de preşedintele Donald Trump în care era folosită melodia „Electric Avenue”, după ce a primit o reclamaţie privind drepturile de autor.

Trump a publicat pe 12 august videoclipul în care apare un tren animat cu logo-ul campaniei lui care traversează un oraş, în timp ce în urmă se află candidatul democrat Joe Biden într-o drezină.

„Electric Avenue”, cântec de succes lansat în 1982 de Eddy Grant, a fost folosit ca fundal sonor.

ADVERTISING

Postarea, înlăturată marţi noapte, are acum mesajul: „Conţinutul a fost dezactivat ca răspuns la o raportare a deţinătorului dreptului de autor”.

În aceeaşi zi, Grant a dat în judecată campania lui Trump pentru folosirea neautorizată a cântecului, a informat CNN.

Avocatul artistului, Wallace E.J. Collins, a transmis o cerere de încetare după o zi de când preşedintele a publicat online videoclipul. Într-un mesaj publicat pe site-ul lui, Grant spune că este „proprietarul unic şi exclusiv de drept al compoziţiei muzicale”.

ADVERTISING

Collins a transmis că folosirea melodiei de către echipa de campanie a adus „daune substanţiale” clientului şi reputaţiei lui.

Grant este unul dintre numeroşii artişti care au cerut în ultima perioadă campaniei lui Trump să nu le mai folosească muzica. Între aceştia se numără Rolling Stones, R.E.M. şi, cel mai recent, administratorii averii lui Leonard Cohen.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇