Tudorel Toader susține că postul său din Comisia de la Veneția este asigurat

Tudorel Toader susține că postul său din Comisia de la Veneția este asigurat

Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader dă de înțeles că cererea de revocare a sa din Comisia de la Veneția a fost respinsă de acest for internațional.

Actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a trimis, la începutul lunii mai, Guvernului, propunerea de a solicita Comisiei de la Venetia retragerea lui Tudorel Toader.

La sfârșitul lui mai, forul consultativ al Consiliului Europei a primit de la Executiv cererea pentru eliberarea lui Toader din funcția de membru.

Joi, fostul ministru a distribuit pe contul său de Facebook o știre potrivit căreia i-ar fi fost confirmată calitatea de membru.

ADVERTISING

Bună Ziua Iași relatează că acțiunea Guvernului a fost respinsă și, astfel, Tudorel Toader rămâne membru al Comisiei de la Veneția.

Toader a precizat pentru cristoiublog că nu a primit decizia, dar a fost înștiințat printr-un mesaj.

”Eu sunt la Comisia de la Veneția de 15 ani. Am fost judecător, agent de legătură, iar acum sunt membru titular. Însă acolo nu se iau așa deciziile. Cei de la comisie știu că guvernele, în toate țările, se schimbă, și că fiecare vrea să își pună omul lui”, a explicat Tudorel Toader pentru sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În schimb, Comisia de la Veneția, reunită în sesiune plenară în 18-19 iunie, nici măcar nu a dezbătut solicitarea făcută de Executivul Orban, pentru că nu a fost introdusă pe ordinea de zi.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi, 18 iunie, România apare la un singur punct, fiind vorba despre aviz privind OUG 7 și 12 și Legile Justiției.

”România - Aviz cu privire la ordonanțele de urgență nr. 7 și 12 de revizuire a legilor privind justiția (CDL-AD (2019) 014)

- Aviz privind proiectele de modificare a Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (CDL-AD (2018) 017)”, se arată în document.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇