Trump nu va putea candida pentru un nou mandat, spune fosta ambasadoare americană la ONU

Trump nu va putea candida pentru un nou mandat, spune fosta ambasadoare americană la ONU

Fosta ambasadoare SUA la ONU, Nikki Haley, a afirmat, într-un interviu publicat vineri, că Donald Trump nu va putea candida pentru Casa Albă în 2024. A lăsat baltă Partidul Republican și a mers prea departe refuzând să își recunoască înfrângerea în alegeri, a argumentat aceasta.

Fostă guvernatoare a statului Carolina de Sud, o susţinătoare loială a lui Donald Trump, aceasta a mai spus că este „tulburată profund” de atitudinea fostului preşedinte, care nu a încetat să conteste rezultatul alegerilor din 3 noiembrie.

„Nu va candida pentru un mandat federal”, a declarat Nikki Haley într-un interviu acordat Politico, realizat la câteva zile după asaltul susţinătorilor lui Donald Trump asupra clădirii Capitoliului din 6 ianuarie.

„Nu cred că va fi prezent, nu cred că poate, a mers prea departe”, a explicat ea, citată de AFP.

Fosta ambasadoare a criticat, de asemenea, Partidul Republican pentru că a susţinut acuzaţiile lui Donald Trump, care a denunţat, fără a furniza nicio dovadă, o fraudă masivă înainte şi după alegerile câştigate de democratul Joe Biden.

„Trebuie să recunoaştem că ne-a lăsat baltă”, a spus Nikki Haley, în această primă critică publică la adresa lui Donald Trump, de care era foarte apropiată.

„A luat-o pe un drum pe care nu ar fi trebuit să o ia şi noi nu ar fi trebuit să-l urmăm şi nu ar fi trebuit să-l ascultăm. Şi nu trebuie să lăsăm niciodată ca aceasta să se întâmple din nou”, a adăugat Haley.

„Nu-l mai recunosc”, a spus ea despre fostul preşedinte.”Persoana cu care am lucrat nu este cea pe care am urmărit-o de la alegeri”.

În opinia acesteia, „toată lumea a minţit” alegătorii republicani pentru a-i convinge că democraţii au furat alegerile.

Nikki Haley a confirmat că se gândeşte să candideze la preşedinţie în 2024.

Fiică a unor imigranţi indieni, cu un caracter puternic, ea devenise cea mai proeminentă femeie din executiv şi unul din cei mai populari membri ai administraţiei republicane înainte de a-şi da demisia, în octombrie 2018.

Procesul de destituire în Senat, iniţiat de democraţi pentru a-l împiedica pe Donald Trump să revină în politică, „este o pierdere de timp”, a mai opinat Haley.

ADVERTISING

Citește cele mai noi informații despre fostul președinte al SUA la rubrica Spotmedia ”Scandalul Trump”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇