Trump l-a graţiat pe fostul său consilier, condamnat la 3 ani de inchisoare

Preşedintele american, Donald Trump, l-a grațiat pe fostul său consilier Roger Stone, condamnat în februarie la 40 de luni de închisoare în cadrul anchetei privind ingerinţa rusă în campanie prezidenţială din 2016.

„Astăzi, preşedintele Donald J. Trump a ordonat o măsură de clemenţă executivă pentru a-i comuta pedeapsa nedreaptă lui Roger Stone”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat, adăugând că acest vechi prieten al preşedintelui, „victimă a unei farse ruseşti”, este de acum înainte „un om liber”, scrie AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Michael Cohen, fostul avocat lui Donald Trump, a fost retrimis în închisoare

Pedeapsa cu închisoarea pe care trebuia să o efectueze Roger Stone, găsit vinovat în noiembrie că a minţit Congresul şi că a exercitat presiuni asupra martorilor, urma să înceapă săptămâna viitoare.

Imediat după condamnarea lui Stone, Donald Trump a explicat că intenţionează să îl graţieze pe fostul său colaborator în vârstă de 67 de ani, un controversat consilier politic cunoscut pentru stilul său colorat şi tatuajul cu Richard Nixon de pe spate.