Trump a anunțat numele celei pe care o susține ca să devină judecător la Curtea Supremă

Trump a anunțat numele celei pe care o susține ca să devină judecător la Curtea Supremă

Preşedintele Donald Trump a anunţat sâmbătă nominalizarea judecătorului Amy Coney Barrett la Curtea Supremă.

Dacă nominalizarea va fi confirmată de Senat, va consolida influenţa conservatoare în cadrul instituţiei ce tranşează marile dezbateri din societatea americană, transmite AFP.

"Este a treia nominalizare pe care o fac (pentru Curtea Supremă) şi este un moment măreţ", a declarat Donald Trump din grădinile Casei Albe.

"În această seară am onoarea să o nominalizez la Curtea Supremă pe una dintre juristele cele mai strălucite şi mai talentate ale ţării", a afirmat preşedintele. El a evidenţiat "loialitatea impecabilă" a lui Barrett faţă de Constituţie.

ADVERTISING

"O să vă descurcaţi fantastic", s-a adresat preşedintele american judecătoarei, care se afla în apropierea sa.

Ce spune Barrett

"Iubesc Statele Unite şi iubesc Constituţia SUA", a declarat Amy Coney Barrett într-o scurtă alocuţiune în care a omagiat-o pe Ruth Bader Ginsburg, cunoscuta judecătoare progresistă al cărei deces a dus la vacantarea postului din cadrul Curţii Supreme. Ruth Bader Ginsburg "a câştigat admiraţia femeilor din ţară şi din lumea întreagă", a subliniat candidata.

Liderul de la Casa Albă a estimat că nominalizarea lui Barrett va fi confirmată rapid de către Senat.

ADVERTISING

Trump a fost huiduit la Curtea Supremă, unde s-a dus să-i aducă un ultim omagiu judecătoarei Ginsburg (Video)

Ce urmează

Audierile ar urma să înceapă pe 12 octombrie, fiind de aşteptat ca votul în Senat să aibă loc la sfârşitul lunii octombrie, cu câteva zile înaintea scrutinului prezidenţial din 3 noiembrie, conform informaţiilor apărute în presa americană.

Candidatul democrat la funcţia de preşedinte al SUA, Joe Biden, a cerut sâmbătă Senatului să nu se pronunţe asupra nominalizării lui Amy Coney Barrett la Curtea Supremă înainte de 3 noiembrie.

ADVERTISING

"Senatul nu ar trebui să se pronunţe asupra acestui post vacant" creat prin moartea progresistei Ruth Bader Ginsburg "până când americanii nu îşi vor alege următorul preşedinte şi următorul Congres", a afirmat într-un comunicat rivalul candidatului republican, la câteva minute după anunţul nominalizării.

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇