Toate tunurile pe China. Secretarul de Stat al SUA spune că e singura ţară capabilă să submineze ordinea mondială

Toate tunurile pe China. Secretarul de Stat al SUA spune că e singura ţară capabilă să submineze ordinea mondială

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, susţine că China sfidează ordinea mondială acţionând „mai represiv” şi „mai agresiv”.

„Ceea ce am văzut în ultimii ani este că China acţionează mai represiv acasă şi mai agresiv în străinătate. Este un fapt”, a declarat Antony Blinken, în cursul emisiunii „60 Minutes” de la CBS.

China este "singura ţară din lume având capacitatea militară, economică, diplomatică de a submina sau contesta ordinea bazată pe regulile care ne sunt atât de dragi şi suntem hotărâţi să o apărăm", a continuat şeful diplomaţiei de la Washington.

Aceste afirmaţii au intervenit după ce preşedintele american, Joe Biden, a dat asigurări miercuri, în primul său discurs în faţa Congresului, că "nu va căuta conflictul cu China", dar va fi "pregătit să apere interesele americane în toate domeniile".

Tensiunile dintre cele două puteri au fost recurente în ultimii ani. Forţele armate chineze şi americane rivalizează pentru influenţă în Asia-Pacific, în special în Marea Chinei de Sud şi în vecinătatea Taiwanului.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Antony Blinken a insistat, de asemenea, în martie, asupra "genocidului comis împotriva uigurilor majoritar musulmani" în regiunea chineză Xinjiang.

Citeşte şi:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!