Tăriceanu: Guvernul vrea ca pensionarii să voteze doar la anumite ore. În plus, nu intri în secție dacă nu ai temperatura optimă

Tăriceanu: Guvernul vrea ca pensionarii să voteze doar la anumite ore. În plus, nu intri în secție dacă nu ai temperatura optimă

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că raportul înaintat Parlamentului de către premierul Ludovic Orban, cu privire la măsurile pentru desfășurarea alegerilor locale, prevede fixarea unor intervale orare pentru persoanele în vârstă.

Tăriceanu spune că Orban încearcă astfel să fraudeze alegerile.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Pas cu pas Iohannis și Orban pun în aplicare planul de fraudare al alegerilor. Ieri, Guvernul a transmis Parlamentului planul de a fixa intervale orare pentru votul celor în vârstă. Cam așa cum au făcut-o și în perioada stării de urgență, două ore și pe fugă”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Iată declarațiile făcute de Ludovic Orban în Parlament despre deschiderea anului şcolar şi organizarea alegerilor locale

Potrivit liderului ALDE, măsura este neconstituțională.

Mai mult, el consideră că Orban și Iohannis au recurs la această idee pentru a neutraliza nemulțumirea pensionarilor după refuzul lor de a le mări pensiile cu 40% de la 1 septembrie, așa cum prevede legea adoptată de PSD.

Totodată, Tăriceanu critică și o altă măsură aflată în raport, cea a măsurării temperaturii înainte de intrarea în secțiile de votare.

”Nu am niciun fel de dubiu că măsura este absolut neconstituțională, dar, mai grav, ea este absolut insultătoare. Ea este soluția pe care Iohannis și Orban au găsit-o pentru a neutraliza nemulțumirea pensionarilor după refuzul lor de a le mări pensiile conform legii.

Și cum 5 milioane de voturi contează, au inventat această șmecherie la care i-au pus moț și măsurarea temperaturii la intrarea în secția de votare”, spune Tăriceanu.

Liderul ALDE se plânge de faptul că, dacă termometrele nu vor arăta temperatura optimă, oamenii nu vor putea să voteze.

”Asta înseamnă că un lipitor de afișe de la PNL va sta în fața secției de votare și ne va măsura temperatura. Da, cu acele termometre care de cele mai multe ori arată 34-35 grade, încât începi să-ți pui întrebări dacă mai trăiești. Și dacă temperatura noastră va depăși o cifră pe care o vor fixa tot ei (probabil că se va măsura în grade K(laus)), lipitorul de afișe PNL ne va interzice accesul în secția de vot.

Adică ne va interzice dreptul de vot conferit de Constituție! Măcar la Bacalaureat le-au mai dat copiilor o șansă într-o sesiune specială. Nouă…doar în toamnă! Poate. Dacă ne purtăm frumos!

Serios, băieți? Atât de disperați sunteți? Vi s-a făcut de o revoluție? Nu mai bine plecați acasă ca să nu mai violați democrația și bunul simț?”, mai scrie Tăriceanu.

Și News.ro scrie că raportul transmis de premierul Ludovic Orban Parlamentului prevede recomandarea ca persoanele de peste 65 de ani să voteze în anumite intervale orare.

„Pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, aflate în categoria de risc înalt, s-au recomandat următoarele:

  • asigurarea accesului prioritar al acestor persoane în secţiile de vot, prin crearea unor intervale orare dedicate;
  • crearea condiţiilor de vot pentru persoane care nu se pot deplasa astfel încât votarea să se efectueze în condiţii sigure: organizatorii care însoţesc urna mobilă trebuie să poarte mască, mănuşi ce trebuie schimbate după fiecare vizită, se evită intrarea în domiciliul votantului sau, dacă acest lucru, este necesar se va păstra distanţa fizică de 1,5 m şi se va staţiona un timp limitat sub 15 minute;
  • în cazul persoanelor internate, votul cu urna mobilă va fi asigurat cu implementarea măsurilor specifice (purtarea echipamentului de protecţie conform cu recomandările personalului medical al secţiei respective);
  • evitarea prezenţei îndelungate a acestor categorii de persoane la instruiri, în calitate de membri ai comisiilor de vot, observatori etc”, arată documentul Executivului.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!