Stroe vrea Arenele BNR răscumpărate de stat de la Banca Naţională. A discutat cu Orban, dar nu și cu Isărescu

Stroe vrea Arenele BNR răscumpărate de stat de la Banca Naţională. A discutat cu Orban, dar nu și cu Isărescu

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că baza sportivă Arenele BNR trebuie răscumpărată de stat de la Banca Naţională a României pentru a fi modernizată, el precizând că a discutat acest lucru cu premierul Ludovic Orban.

„Situaţia de la Arenele BNR se poate debloca printr-o discuţie instituţională între Guvern, nu neapărat MTS pentru că nu avem resursele necesare, şi Banca Naţională. Eu nu am avut discuţii cu domnul Isărescu, dar asta este soluţia. Practic Arenele BNR sunt într-un stadiu de degradare şi nu mai pot fi folosite, trebuie preluate, răscumpărate, pentru că BNR a făcut o investiţie acolo. Complexul acela se ştie că a beneficiat la un moment de ample investiţii din parte BNR, a fost făcut şi stadion de fotbal, şi arene de tenis.

ADVERTISING

Deci Arenele trebuie preluate de stat, că e vorba despre MTS, de Primăria Generală a Capitalei, cineva trebuie să le administreze. Statul trebuie să demareze discuţiile pentru a rezolva această situaţie. Aceea este marea oportunitate vizavi de Micul Roland Garros al Bucureştiului de care am menţionat. Am avut câteva discuţii cu premierul Orban pe această temă şi e un proiect la care personal ţin foarte mult", a afirmat Stroe.

Terenurile nu pot fi folosite

Mai mulţi foşti şi actuali jucători de tenis, printre care se numără Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Simona Halep, au solicitat în mai multe rânduri în ultimii ani reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv, mai exact transferul bazei din administrarea Băncii Naţionale a României către statul român, pentru a putea fi modernizată şi folosită.

ADVERTISING

Ion Ţiriac, proprietarul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, a cedat competiţia la Budapesta din cauza faptului că Arenele BNR nu mai corespund cerinţelor ATP, Terenul Central fiind închis.

În 2016, la ultima ediţie a turneului la Bucureşti, Terenul Central nu a putut fi folosit, deoarece nu are avizul ISU de funcţionare, meciurile disputându-se doar pe terenurile secundare. De altfel, turneul feminin BRD Bucharest Open s-a desfăşurat din acelaşi motiv în ultimii ani pe un Teren Central improvizat în parcarea complexului sportiv.

Ion Ţiriac şi Ilie Năstase au criticat în mai multe rânduri atitudinea conducerii Băncii Naţionale a României, proprietara bazei sportive din Cotroceni, pe care a acuzat-o că nu doreşte să cedeze terenul Primăriei Capitalei sau autorităţilor centrale, dar nici să investească în modernizarea Arenelor BNR pentru a putea primi avizul ISU.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!