Dezastru cu peste 100 de morți în Sierra Leone. Totul a început cu un banal accident rutier (Video)

Dezastru cu peste 100 de morți în Sierra Leone. Totul a început cu un banal accident rutier (Video)

O explozie puternică a unei cisterne cu carburant din zona industrială din Freetown, capitala statului vest-african Sierra Leone, a cauzat până acum cel puțin 108 decese.

Inițial, bilanțul anunțat doar după operațiunile din noaptea de vineri spre sâmbătă era de 80 de morți, însă salvatorii avertizau că cel mai probabil numărul va crește.

More than 99 people dead in fuel tanker explosion in Sierra Leone's capital

Un infirmier de la spitalul unde sunt aduse victimele a confirmat pentru France Presse numărul morţilor, precizând de asemenea că au ajuns mulţi oameni – bărbaţi, femei şi copii – cu ”răni grave”. Mai exact, în jur de 30 de pacienți cu arsuri foarte grave sunt în stare critică și șansele de supraviețuire sunt mici.

Conform unor martori oculari, explozia a fost provocată de un vehicul care a luat foc într-o benzinărie în urma unui accident rutier. Focul s-a propagat apoi în cartier.

Mai multe cadavre calcinate au fost găsite în maşini şi pe străzile adiacente.

ADVERTISING

Potrivit unui comunicat al NDMA, o cisternă de combustibil încărcată şi un camion care transporta pietre de granit s-au ciocnit pe o autostradă în timp ce cisterna de combustibil era pe cale să intre într-o staţie de alimentare din apropiere pentru a-şi descărca combustibilul

Imaginile filmate şi martorii oculari au arătat că, în timp ce coliziunea a avut loc, ambii şoferi au ieşit din vehiculele lor şi i-au avertizat pe rezidenţi să nu se apropie de locul accidentului, în timp ce încercau să rezolve o scurgere emanată de coliziune, se arată în comunicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Între timp, unii membri ai comunităţii s-au grăbit să ajungă la faţa locului şi au profitat de scurgere pentru a colecta combustibilul şi a-l depozita în structuri improvizate din apropiere. Din cauza scoaterii combustibilului, s-a produs o explozie majoră care a dus la un incendiu catastrofal, a adăugat acesta.

Drone footage shows aftermath of deadly fuel tanker blast in Sierra Leone

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇