Scandalul cu mașini incendiate la Mehedinți: Un ministru PNL acuză atacuri "în stil terorist”, PSD răspunde

Scandalul cu mașini incendiate la Mehedinți: Un ministru PNL acuză atacuri "în stil terorist”, PSD răspunde

Președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, spune că fiul candidatului formațiunii din Livezile a fost agresat de simpatizanții PNL. Precizările vin după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, i-a acuzat pe social-democrați că au încercat să incendieze mașinile unor liberali.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat că este incredibil la ce atacuri „în stil terorist” se pretează membrii organizaţiei PSD Mehedinţi şi vorbeşte despre tentativa de incediere a maşinilor unor colegi liberali.

El a spus că astfel de acţiuni violente nu trebuie tolerate de nimeni şi adaugă că are încredere că autorităţile îşi vor face treaba, iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi, conform legii.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/VirgilDPopescu/posts/2681277672111303

Președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, spune că scandalul a pornit la un botez, iar candidat PNL la Primăria Livezile este chiar fratele ministrului Virgil Popescu, cel care face, de fapt, acuzațiile.

„PNL ascunde violența simpatizanților prin acuzații la adresa PSD. Din informațiile pe care le-am primit de la fața locului, la Livezile, ar fi fost vorba despre un scandal între un grup de persoane, simpatizanți PNL și fiul unuia dintre candidații PSD la Consiliul Local Livezile. Din păcate, totul a degenerat în acte de violență.

ADVERTISING

S-au făcut două apeluri la 112, primul care anunța scandalul, făcut chiar de victimă, iar cel de-al doilea a anunțat incendierea autoturismului. Ne punem întrebarea, cum putea un bărbat transportat la spital cu ambulanța, cu traumatism cranio-facial, hemoragie conjunctivală și contuzii lombare, să mai incendieze mașina?

Este o întrebare la care trebuie să răspundă autoritățile competente, în speță, Poliția Mehedinți. Cerem ca ancheta să fie făcută cu celeritate, astfel încât, să fie trași la răspundere vinovații, iar noi, să fim informați cu privire la cele întâmplate”, scrie pe Facebook Aladin Georgescu, președintele PSD Mehedinți, potrivit Mediafax.

ADVERTISING

Apărarea PSD: PNL nu are șanse să câștige alegerile

El menționează că victima transportată la spital le-a declarat anchetatorilor luni, că a fost agresată de un grup de simpatizanți ai Partidului Național Liberal care se aflau la un botez și erau în stare de ebrietate.

„Ca să ascundă faptul că l-au lovit, lovituri în urma cărora a avut nevoie de îngrijiri medicale, au înscenat incendierea mașinii. De altfel, se pare că în autoturismul pretins incendiat s-a găsit și o țigară, dar, repet, toate aceste detalii, trebuie să le confirme poliția.

În altă ordine de idei, am intrat în ultima săptămână de campanie electorală și asistăm, nu doar în Mehedinți, ci în toate județele unde Partidul Național Liberal nu are șanse să câștige alegerile, la o serie de atacuri și provocări, prin care încearcă să denigreze membrii Partidului Social – Democrat. În speța de la Mehedinți, cumnatul ministrului Virgil Popescu este candidat la funcția de primar în Livezile și de aici se pot trage, cu ușurință, concluziile!

Nu este exclus ca tocmai candidatul PNL să fie unul dintre agresori! Îi asigur pe mehedințeni că din partea PSD nu au existat acte de violență nici în cazul acestui incident și mă dezic de astfel de practici! Noi am venit în fața oamenilor, cu fapte! Așteptam din partea PNL aceeași abordare, dar cum le lipsesc realizările, recurg la acuzații fanteziste”, adaugă liderul PSD Mehedinți.

El susține că incidentul nu a fost un caz singular.

„Membrii PNL au fost protagoniștii altei agresiuni petrecută în cursul săptămânii trecute, la Șimian, când un membru al echipei de campanie a PSD a fost amenințat cu sabia de un candidat PNL la funcția de consilier local. Cazul este, de asemenea, în cercetarea polițiștilor și așteptăm cât mai repede să fie făcute publice rezultatele”, conchide social-democratul.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îi acuză pe social-democrații dintr-o localitate din Mehedinți că au încercat să incendieze mașinile unor liberali: „Incredibil la ce atacuri în stil terorist se pretează cei de la PSD Mehedinți”.

Ciolacu intervine în scandal

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cataloghează drept "minciună” afirmaţia ministrului Economiei.

"Trece cineva de SPP să incendieze maşina lui Popescu de la Economie? (...). Vine să inventeze nişte minciuni", afirmă Ciolacu. "Are SPP domnul ministru? Trece cineva de SPP să incendieze maşina lui Popescu de la Economie? Hai, dom-le, să fim serioşi! Şi eu am SPP. Haideţi....

Vine să inventeze nişte minciuni. Uite, îi fac eu adresă lu' domnu' Pahonţu (Lucian Pahonţu, şeful serviciului de Protecţie şi Pază - n.r.) să-mi spună...”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la TVR.  

Liderul social-democrat a adăugat că ministrul Economiei ar trebui "să vină cu o minciună mai consistentă”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇