Rusia trebuie recunoscută ca stat terorist, cere președintele Zelenski (Video)

Rusia trebuie recunoscută ca stat terorist, cere președintele Zelenski (Video)

Rusia trebuie recunoscută ca un stat terorist, a cerut președintele ucrainean, într-un nou discurs adresat națiunii. Teroare pe piaţa alimentară, avem deja pe  scară globală. Şi ce teroare va urma?, s-a întrebat Zelenski.

Președintele Ucrainei a descris situația de pe front.

"Situaţia este foarte complicată. Mai ales în acele zone din Donbas şi regiunea Harkov, unde armata rusă încearcă să obţină măcar un rezultat pentru ea însăşi. Zonele cheie de luptă pe front sunt încă Severodoneţk, Lisiceansk, Bahmut, Popasna şi alte oraşe în care este concentrată ofensiva rusă. Dar apărarea noastră ţine. Acolo este extrem de greu. Şi sunt recunoscător tuturor celor care îndură acest atac al ocupanţilor. Lucrăm în fiecare zi pentru a ne consolida apărarea.  În fiecare zi ne apropiem de momentul în care armata noastră îi va depăşi pe ocupanţi din punct de vedere tehnologic. Desigur, multe depind de parteneri. Despre disponibilitatea lor de a oferi Ucrainei tot ceea ce este necesar pentru a apăra libertatea. Şi aştept veşti bune despre asta deja săptămâna viitoare. Astăzi, armata rusă a lansat lovituri absolut fără sens, barbare în regiunea Sumî.

ADVERTISING

Şi pentru ce? Ucrainenii din regiunea Sumî precum şi orice altă regiune a statului nostru, au înţeles deja totul despre Rusia. Şi nu va putea adăuga nimic prin noua teroare. Şi cu atât mai mult, nu va putea intimida. În urma bombardamentului rusesc de la Nikolaev astăzi, o persoană a murit, şapte au fost rănite, două - în stare gravă. Obuzele au lovit o zonă rezidenţială, la douăzeci de metri de grădiniţă. Aceştia sunt inamicii aleşi de Federaţia Rusă", a explicat Volodimir Zelenski.

Rusia acționează prin teroare și, mai mult, adoptă metodele unei organizații teroriste, a mai acuzat Zelelnski.

"Din nou şi din nou, voi reaminte lumii că Rusia trebuie, în sfârşit, să fie recunoscută oficial ca stat terorist, stat - sponsor al terorismului. Acest lucru este pur şi simplu adevărat. Acest lucru este corect şi reflectă realitatea zilnică pe care ocupanţii au creat-o în Ucraina şi sunt dornici să-l ducă mai departe în Europa. Şi acest lucru trebuie să fie consacrat legal.

ADVERTISING

Mă pregătesc pentru şedinţa Consiliului European, care va avea loc în perioada 30-31 mai. Mă voi adresa participanţilor la întâlnire. În special, voi vorbi despre asta. Despre teroare, care a devenit de fapt singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa. Teroare pe pământul Ucrainei. Teroare pe piaţa energetică a Europei, nu doar în ţara noastră. Teroare pe piaţa alimentară, avem deja pe  scară globală. Şi ce teroare va urma?

Numai împreună - toţi europenii - vom putea opri o asemenea politică a unui asemenea stat.

Am vorbit astăzi cu premierul britanic Boris Johnson. Despre sprijinul defensiv şi alimentarea cu combustibil a Ucrainei. Despre cum putem debloca porturile ucrainene şi, prin urmare, prevenim criza alimentară.

Garanţiile de securitate pentru Ucraina au fost, de asemenea, discutate separat şi trebuie să intensificăm munca la ele.

Există din ce în ce mai multe informaţii că ocupanţii încearcă să limiteze plecarea poporului nostru din zonele ocupate temporar din regiunea Herson. Nu oferă coridoare umanitare. Şi au închis plecarea individuală a oamenilor.

Cei care au încredere în poziţia lor cu siguranţă nu ar lua astfel de decizii. Acesta este în mod clar un semn de slăbiciune. Demonstraţie că nu au ce să le ofere oamenilor. Şi oamenii nu vor să ia nimic de la ei..

Dar Ucraina va lua înapoi tot ce îi aparţine. Tot. Categoric.

Şi este doar o chestiune de timp. Şi în fiecare zi de această dată, timpul eliberării se reduce. Facem totul pentru asta", a spus Zelenski.

Щодня працюємо над посиленням нашого захисту. Звернення Володимира Зеленського 28.05.2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇