Primarul USR din Alba Iulia anunță că se întoarce la rădăcini și matcă. UPDATE Reacții acide de la colegii de partid, dar și de la PSD

Primarul USR din Alba Iulia anunță că se întoarce la rădăcini și matcă. <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Reacții acide de la colegii de partid, dar și de la PSD

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a anunţat că se întoarce în PNL, după ce a fost ales primar în 2020, din partea USR.

Codul Administrativ prevede că un primar îşi pierde mandatul în mai multe situaţii, inclusiv: „pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales”.

Gabriel Pleşa a mai fost membru PNL şi viceprimar din partea acestui partid.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, la Parlament, că "nu este un nou transfer, ci este o revenire” şi i-a urat: "Bine aţi venit acasă!".

”Când ai ocazia să te întorci la rădăcini, la matca în care te-ai format ca om politic, nu poate fi vorba de traseism, ci de o alegere înţeleaptă, cea de a reîntregi şi întări o echipă care, trecând peste orgolii şi asumându-şi erorile din trecut, poate performa mai bine ca oricare alta”, scrie edilul, într-o postare pe Facebook.

După ce a cochetat şi cu PSD, Pleşa susţine că ales PNL pentru că oraşul e de dreapta.

”Alba Iulia este un municipiu de dreapta. Aşa a fost şi trebuie să fie în continuare, iar o majoritate puternică, consolidată în rândul Partidului Naţional Liberal, este garanţia unui ritm de dezvoltare edilitară mult mai alert. Dovedit, de altfel, la nivelul judeţului, de către domnul preşedinte Ion Dumitrel. Îmi doresc acelaşi lucru pentru Alba Iulia, aceeaşi susţinere, implicare şi viteză de implementare şi pentru toate proiectele de importanţă majoră pentru municipiul nostru”, scrie primarul.

ADVERTISING

În plus, edilul a constatat, în cei trei ani de mandat, că are nevoie de susţinerea unei familii politice puternice.

”«Unirea face puterea!» şi, vă spun cu toată sinceritatea, realitatea acestor 3 ani de mandat mi-a arătat că oricât de muncitor, bine pregătit şi bine intenţionat ar fi un edil, în lipsa susţinerii unei familii politice puternice, orice demers este infinit mai greu de dus la bun sfârşit.

Energia irosită până mai ieri, pentru a destabiliza şi zădărnici eforturile administraţiei pe care o conduc, va fi, începând de astăzi, canalizată spre îndeplinirea obiectivelor actuale şi viitoare. Sunt convins că împreună cu preşedintele CJ Alba vom găsi cele mai bune soluţii pentru accelerarea dezvoltării municipiului Alba Iulia, pe toate planurile. Iar echipă înseamnă şi majoritate în consiliul local, unul care să facă administraţie, nu doar politică”, a subliniat el.

Mulţumiri pentru USR

Pleşa a ţinut să mulţumească deputatului Florin Roman şi colegilor din USR.

”Îi mulţumesc cu această ocazie deputatului Florin Roman, cel care m-a sprijinit în luarea acestei decizii. Sunt conştient că această schimbare îmi va atrage şi antipatii, dar, din fericire, pe acelea le voi suporta doar eu, nu întreaga comunitate! Pentru ea, pentru oraş, pentru întreg municipiul, drumul meu continuă alături de PNL.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Colegilor din USR, celor care au muncit alături de mine pentru Alba Iulia, care au dat dovadă de profesionalism şi care au pus mereu interesul comunităţii înaintea celui personal ori de partid, le mulţumesc! Nimic nu am realizat singur, nu fără aportul şi sprijinul lor, echipa din spatele echipei. Pentru calitatea lor umană garantez oricând şi ştiu că Alba Iulia îi va avea în continuare alături”, adaugă primarul.

Luna trecută, Gabriel Pleșa, susținea că a primit oferte de la toate partidele parlamentare şi a postat pe contul său de Facebook o fotografie în care apare alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu. Legat de relația cu USR, edilul se plângea atunci că nici acum nu are o ”funcție de anvergură în partid”.

USR acuză lipsa de bărbăţie şi de curaj

USR îi reproşează lui Pleşa ”lipsa de curaj şi de asumare”.

”Albaiulienii îl vor judeca pe Gabriel Pleşa pentru faptele sale. Colegii din USR îi reproşează doar lipsa de curaj şi de asumare. (...) USR Alba a crezut în Gabriel Pleşa şi în victoria sa la Alba Iulia pentru că, în acel moment, a fost singura alternativă care putea aduce revoluţia bunei guvernări şi meritocraţia în primărie. Dacă a reuşit sau nu, vor decide albaiulienii la vot. Pot spune că USR Alba a crezut mai mult decât a crezut Gabriel Pleşa în propria sa victorie”, a transmis preşedintele USR Alba, Beniamin Todosiu, pe Facebook.

ADVERTISING

Acesta e nemulţumit de modul în care Pleşa a ales să plece din USR, fără a-şi anunţa colegii de partid. 

”Mulţi se vor aştepta să îl atac şi să îl critic pe Gabriel Pleşa pentru decizia pe care a luat-o. Nu voi face acest lucru, pentru că nu îmi stă în fire să atac un om lângă care am fost umăr la umăr într-o bătălie electorală importantă. Îl respect pentru relaţia de colegialitate de până acum şi îi accept deciziile, chiar şi pe cele luate în genunchi.

În final, Gabriel Pleşa este cel care trebuie să îşi asume deciziile şi, mai ales, să înţeleagă că orice decizie vine, mai devreme sau mai târziu, şi cu un decont. Singurul lucru pe care eu şi colegii din USR i-l reproşăm este lipsa de bărbăţie şi de curaj. Înainte de a pleca la «întâlnirea de taină» cu conducerea PNL, putea să spună în faţă că îşi doreşte să plece sau, ca o formă de respect, putea să îşi anunţe colegii, care au muncit pentru a-i câştiga scaunul pe care vremelnic îl ocupă.

O formă de bărbăţie, curaj şi verticalitate ar putea fi şi demisia din USR, dar cu siguranţă nu se va întâmpla acest lucru pentru că ar însemna, cum e şi normal, organizarea unor noi alegeri la Alba Iulia”, a adăugat Todosiu. 

El a făcut o caracterizare ”echipei liberale” alături de care primarul Gabriel Pleşa s-a fotografiat în ziua în care a anunţat că revine în PNL: ”posesorul de pensie specială Nicolae Ciucă, plagiatorul Lucian Bode, dar mai ales foştii FSN-işti de frunte Mircea Hava, Vasile Blaga, Ion Dumitrel şi Gheorghe Flutur”.

”Nu este o critică, ci este o precizare importantă pentru a-i aminti lui Gabriel Pleşa ce este de fapt «matca» neocomunistă în care s-a întors. PNL nu mai există demult ca partid de dreapta, ci este doar o anexă a PSD, un partid de fesenişti şi speciali, care şi-au şters bocancii milităreşte pe principiile şi valorile Brătienilor. Nu mai vorbim de faptul că unii dintre vechii şi noii colegi din PNL Alba ai lui Gabriel Pleşa l-au umilit în ultimul hal în 2020, l-au jignit şi l-au călcat în picioare, încercând să îl distrugă politic”, a mai scris liderul USR Alba. 

PSD: Minciuna şi traseismul sunt ridicate la nivel de artă

PSD Alba l-a ironizat pe Gabriel Pleşa pentru întoarcerea în PNL.

”Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că Gabriel Pleşa a revenit în PNL în căutarea unui loc călduţ. Surprinzător este că PNL a reprimit în partid un om pe care l-a criticat şi care nu a livrat nimic din cele promise. Când au spus adevărul Ion Dumitrel (preşedintele PNL Alba – n.red.) şi Florin Roman? Când au spus că Pleşa e un primar slab sau acum?”, a reacţionat şi PSD Alba, citat de News.ro.

PSD a făcut publică şi ”lista promisiunilor neonorate arată incompetenţa celor de dreapta”, enumerând, în acest context, promisiuni precum realizarea unui tramvai în Alba Iulia, construirea unui nou pod peste Mureş şi a unui nou spital, finalizarea integrală a proiectelor de mobilitate, construcţia de noi parcări publice. 

”Pentru Pleşa şi PNL Alba minciuna şi traseismul sunt ridicate la nivel de artă. După ce au transferat extremişti şi oameni cu care Dragnea sau Ponta făceau jocuri, acum mai aduc o persoană care nu a putut să fie votată nici măcar de colegii săi de la USR Alba Iulia.

Amuzant este că în trei ani nu au găsit nimic mai bun. PNL, Pleşa şi Dumitrel sunt responsabili de faptul că Alba Iulia a fost, în acest timp, un oraş mizer, cu mormane de gunoaie neridicate din oraş. Din cauza PNL, tarifele la apă şi canalizare au crescut constant, iar serviciile oferite nu sunt de calitate. Acum trei ani albaiulienii au votat împotriva PNL, iar acum cetăţenii au găsit un nou motiv să o facă. Vor vota împotriva traseismului şi promisiunilor neonorate”, adaugă PSD Alba.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇