Prezență record la urne într-o comună din Teleorman, în turul al doilea al alegerilor locale

Prezență record la urne într-o comună din Teleorman, în turul al doilea al alegerilor locale

Peste jumătate dintre alegătorii din cele trei comune în care s-a organizat al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de primar au ieşit la vot, duminică, până la ora 19:00. O prezenţă foarte ridicată se înregistrează în comuna Balaci din judeţul Teleorman, unde s-au prezentat la urne 78% din numărul votanţilor.

În localitatea teleormăneană Balaci, unde candidaţii PSD şi PNL au obţinut un număr egal de voturi la scrutinul din 27 septembrie, prezenţa la vot este de 78%, la al doilea tur, cu două ore înainte de închidere secţiilor de votare, scorul fiind cu peste 10% mai mare decât cel înregistrat la finalul zilei de 27 septembrie.

ADVERTISING

Astfel, au mers la vot 844 de alegători dintr-un total de 1.290 înscrişi pe liste. Aproape 10% din numărul votanţilor, respectiv 88 de alegători, au fost înscrişi pe liste suplimentare, iar 75 au votat în urna mobilă.

Preşedintele Autoritӑţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buicӑ, s-a deplasat la secţiile de votare din comuna Balaci, judeţul Teleorman, a transmis AEP.

ADVERTISING

La Orţişoara, în judeţul Timiş, s-au prezentat la vot înainte de ora 19:00 puţin peste 53% dintre alegători, în timp ce în comuna Rebra din Bistriţa-Năsăud se înregistrează o prezenţă de 58,59% cu două înainte de închiderea procesului de votare.

Pe parcursul procesului electoral nu au fost înregistrate evenimente negative şi nu au fost constatate contravenţii sau infracţiuni electorale, au anunţat autorităţile din Bistriţa-Năsăud.

Potrivit Poliţiei Judeţene Timiş, în total au fost 21 de sesizări prin SIMPV, dar niciuna nu se confirmă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇