Președintele Poloniei, victima unei farse: A vorbit 10 minute despre politică internă și externă cu un farsor rus

Președintele Poloniei, victima unei farse: A vorbit 10 minute despre politică internă și externă cu un farsor rus

Președintele polonez Andrzej Duda, recent reales în această funcție, a fost victima unei farse. El a fost sunat de doi farsori ruși, care au pretins că sunt secretarul general ONU.

În discuția telefonică, Duda a recunoscut că Donald Trump, președintele SUA, nu l-a sunat să-l felicite pentru câștigarea cursei prezidențiale.

Trump îl felicită pe preşedintele polonez Duda pentru ”realegerea istorică”

Cei doi farsori au publicat, marți, înregistrarea convorbirii cu Duda, care credea că stă de vorbă cu António Guterres, scrie Politico.

ADVERTISING

Discuția telefonică a durat 10 minute. Reprezentanții președintelui polonez  au confirmat că această conversație chiar a avut loc și că înregistrarea este autentică. 

Andrzej Duda vorbește mai mult de 10 minute despre pandemia de coronavirus, alegerile recente din Polonia, dar și despre relațiile țării cu Rusia și Ucraina.

Duda a mai spus că Polonia ține sub control pandemia și că aceasta nu a reprezentat un risc pentru campania sa electorală.

El a mai recunoscut că Trump „nu l-a sunat, dar poate a trimis o scrisoare oficială” pentru a-l felicita pentru realegere.

ADVERTISING

Postat în urmă cu 2 zile, clipul de pe YouTube a strâns, până acum, peste 2 milioane de vizualizări.

Politicianul naţionalist polonez, devenit unul dintre partenerii internaţionali preferaţi ai lui Trump, a fost luna trecută primul lider străin care a vizitat Casa Albă de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, ce a închis în mare parte graniţele.

Andrzej Duda a câştigat un al doilea mandat de cinci ani, după o luptă strânsă cu primarul liberal al Varşoviei, Rafal Trzaskowski, candidând pe o platformă conservatoare şi religioasă.

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇