Președintele PNL Olt spune că a descoperit la Scornicești „o fraudă de 835 de voturi”

Președintele PNL Olt spune că a descoperit la Scornicești „o fraudă de 835 de voturi”
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu, afirmă că Biroul Electoral Judeţean a descoperit, la Scorniceşti, în urma renumărării voturilor, „o fraudă de 835 de voturi” care ar fi fost mutate de la alţi candidaţi la Marcel Ciolacu şi anunţă că va face plângere penală.

„În cele 11 secţii ale oraşului Scorniceşti a fost descoperită o fraudă de 835 de voturi mutate de la ceilalţi candidaţi la Marcel Ciolacu.

S-au numărat deja aceste voturi de către reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean. Procesul verbal a fost făcut, deci este cert că există 835 de voturi furate de la ceilalţi candidaţi şi puse la Marcel Ciolacu. Ele există, voturile, numai că nu sunt pentru Marcel Ciolacu, sunt pentru alţi candidaţi, dar au fost trecute la Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Spre exemplu, la secţia 112 din Scorniceşti, în procesul verbal pe care membrii secţiei de votare l-au completat în secţia de votare duminică, la Marcel Ciolacu au fost trecute 657 de voturi, iar astăzi cei din Birou Electoral Judeţean au numărat 379, ca fiind votate cu Ciolacu.

La secţia 113, în procesul verbal sunt trecute 444 de voturi, iar astăzi, în urnă, în saci, au fost numărate pentru Marcel Ciolacu 376 voturi", a declarat Ştirbu, vineri, pentru AGERPRES.

Preşedintele PNL Olt a menţionat că, până în prezent, Scorniceşti este singura localitate unde s-a descoperit "fraudă" şi reprezentanţii partidului vor face sâmbătă plângere penală împotriva celor care au participat la numărarea voturilor, subliniind că aproape 20% din voturile de la Scorniceşti au fost mutate de la alţi candidaţi la candidatul Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

„Până acum, Scorniceşti este singura localitate unde s-a descoperit această fraudă, ceea ce mă face să cred că este un grup organizat infracţional, pentru că nu s-a întâmplat într-o singură secţie, s-a întâmplat în mai multe secţii.

Şi mai e o altă chestiune: nu s-a întâmplat cu un vot sau cu două voturi sau cu trei voturi, sunt 835 de voturi, adică aproximativ 20% din voturile valabil exprimate au fost mutate dintr-o parte în alta. Nu ştiu de unde au fost luate, dar probabil se va afla mâine.

Mâine vom face o plângere penală, după ce intrăm în posesia procesului verbal definitiv, vom face o plângere penală împotriva tuturor celor care au făcut aceste mârşăvii", a declarat Gigel Ştirbu.

ADVERTISING

Liderul PNL Olt a precizat că plângerea penală va viza preşedinţii, vicepreşedinţii şi membrii secţiilor de votare.

„Mâine vom sesiza toate instituţiile de abilitate - la Scorniceşti este una din zonele fierbinţi ale judeţului, unde toată lumea ştie că există fraude electorale de ani buni de zile - în primul rând Parchetul, bineînţeles. Şi cu siguranţă nu vom fi singurul partid care va face aceste plângeri" a adăugat preşedintele PNL Olt.

Renumărarea voturilor

Curtea Constituţională a decis în şedinţa de joi să ceară reverificarea şi renumărarea tuturor buletinelor de vot, cuprinzând voturile valabil exprimate şi cele nule la alegerile prezidenţiale.

Ulterior, BEC a anunțat că a decis renumărarea voturilor pentru turul întâi de la alegerile prezidențiale până duminică la ora 22:00.

Vineri, USR a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie la decizia Biroului Electoral Central privind renumărarea voturilor din toate secţiile de votare din ţară. USR cere anularea deciziei BEC şi suspendarea ei până la soluţionarea cauzei.

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat că AEP nu poate tipări, în momentul de față, buletinele de vot pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, pentru că nu e validat primul tur.

Așadar, AEP așteaptă finalizarea renumărării voturilor, iar apoi decizia luată de Curtea Constituțională.

Curtea Constituțională a amânat, vineri, decizia privind validarea votului de la turul I al alegerilor prezidențiale pentru luni, 2 decembrie, ora 17.00. Astfel, CCR se va pronunța după alegerile parlamentare, din 1 decembrie.

Ce se poate întâmpla în continuare

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat la Radio România Actualități că există două variante în ceea ce privește decizia CCR: validarea primului tur al alegerilor sau invalidarea lui.

În cazul în care va fi decisă invalidarea, alegerile prezidențiale ar putea fi reprogramate pentru 15 decembrie (turul 1) și 29 decembrie (turul 2).

”Din informațiile pe care le avem, unele județe vor termina chiar în cursul zilei de astăzi renumărarea voturilor și să fie comunicat rezultatul cât mai repede posibil la Curtea Constituțională, pentru ca aceasta să poată să ia decizia de validare a alegerilor sau de invalidare a scrutinului din 24 noiembrie și de organizare a unui prim tur de scrutin pentru alegerea președintelui în 15 decembrie, al doilea tur urmând să se desfășoare în 29 decembrie, o dată care ne dă multe inconveniente în ceea ce privește organizarea alegerilor, desfășurarea alegerilor pe data de 29 decembrie, repet”, a declarat Toni Greblă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇