Președintele Biden și procurorul general anunță măsuri de limitare a utilizării armelor în SUA

Președintele Biden și procurorul general anunță măsuri de limitare a utilizării armelor în SUA

Preşedintele american Joe Biden şi procurorul general Merrick Garland au anunţat joi măsuri de combatere a violenţelor armate din Statele Unite.

Joe Biden a spus că va cere Biroului pentru alcool, tutun, arme de foc şi explozivi să publice un raport anual privind traficul de arme de foc în Statele Unite şi să faciliteze adoptarea de către state a unor legi care să permită semnalarea persoanelor cu risc care deţin arme.

”Astăzi luăm măsuri pentru a face faţă nu doar crizei armelor, ci la ceea ce este de fapt o criză a sănătăţii publice”, a spus Biden, vorbind în Grădina cu Trandafiri unui public format din membri ai familiilor victimelor violenţei armate.

Președintele SUA a subliniat, de asemenea, că are obiective mai ambiţioase, pentru care are nevoie de sprijinul Congresului pentru a le îndeplini, inclusiv reintroducerea unei interdicţii asupra armelor de asalt şi adoptarea unei legi la nivel naţional privind semnalarea riscurilor.

Preşedintele s-a referit la un nou atac în masă, care a avut loc în această săptămână în Carolina de Sud.

”Aceasta este o epidemie, pentru numele lui Dumnezeu, şi trebuie să se oprească”, a spus Biden.

Prea multe tragedii, e nevoie de acțiune

Biden a anunţat măsurile alături de vicepreşedintele Kamala Harris şi Merrick Garland (foto), despre care a spus că va acorda prioritate violenţei armate, ca şef al Departamentului de Justiţie.

”Am avut mai multe tragedii decât putem suporta. Oamenii de pe ambele părţi ale politicului doresc acţiune ... Deci, nu mai rămâne decât voinţa şi curajul de a acţiona”, a spus Kamala Harris.

La rândul său, Merrick Garland a declarat că Departamentul de Justiţie va regândi modul în care analizează cazurile penale şi investigaţiile, pentru a încerca să afle mai multe despre modelele moderne de trafic de arme.

"Armele moderne nu mai sunt turnate sau forjate, ci pot fi fabricate din plastic, imprimate pe o imprimantă 3D sau vândute în seturi de auto-asamblare", a spus Garland.

President Biden Delivers Remarks on Gun Violence Prevention

Today, I’m joining Vice President Harris and Attorney General Garland to announce new actions to reduce gun violence. Tune in.

Publicată de President Joe Biden pe Joi, 8 aprilie 2021

Al doilea amendament al Constituţiei SUA protejează dreptul de a purta arme, iar încercările statului de a limita cine poate cumpăra arme sau cum le pot transporta au fost contestate în instanţă de grupurile de lobby pro-armă.

Controlul armelor este o problemă spinoasă în Statele Unite, care a cunoscut un număr semnificativ de atacuri în masă mortale în şcoli şi alte locuri publice, de zeci de ani.

Mai multe informații relevante pe această temă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇