Spania recurge la Armată împotriva unei ”explozii” a noilor cazuri de Covid-19

Spania recurge la Armată împotriva unei ”explozii” a noilor cazuri de Covid-19

Premierul spaniol Pedro Sanchez recurge la armată – care urmează să mobilizeze 2.000 de militari – pentru a ajuta regiunile, competente în domeniul sănătăţii, să lupte împotriva unei ”explozii” a noilor cazuri de Covid-19.

”Guvernul spaniol va pune la dispoziţia regiunilor efective ale forţelor armate pentru a realiza urmărirea” cazurilor, a anunţat şeful Guvernului spaniol într-o alocuţiune televizată, precizând că 2.000 de militari urmează să fie desfăşuraţi în acest scop, relatează AFP.

Iată şi situaţia din România: Un nou record la decese de coronavirus - 58 de persoane au murit într-o singură zi, inclusiv o tânără de 25 de ani, fără alte boli (Infografice)

ADVERTISING

Lipsa de mijloace umane în regiunile cele mai afectate a fost identificată în Spania drept unul dintre motivele creşterii puternice a numărului de cazuri.

Pedro Sanchez a subliniat că regiunile pot cere guvernului central să aplice integral sau în parte pe teritoriul lor starea de alertă, regim de excepţie care permite în special limitarea circulaţiei.

Acest instrument juridic a permis Madridului să impună la jumătatea lui martie în întreaga ţară una dintre izolările cele mai stricte din lume, care nu a fost ridicată total decât la sfârşitul lui iunie.

Evoluţia pandemiei în Spania este "preocupantă', a insistat Sanchez, subliniind totuşi că ţara este încă "departe de situaţia de la jumătatea lui martie".

"Nu ne putem permite ca pandemia să reînceapă să preia controlul vieţii noastre (...), noi trebuie să preluăm controlul, să spargem această a doua curbă" a contagiunilor, a mai spus el, făcând apel la locuitori să evite "să ne paralizeze frica şi să ne împiedice să acţionăm".

În plus, şeful Guvernului a făcut apel la spanioli să descarce o aplicaţie numită RadarCovid, pentru a facilita activitatea de trasare a cazurilor.

Spania a depăşit luni pragul de 400.000 de cazuri de coronavirus. Regiunile cele mai afectate sunt în special cea a Madridului, unde autorităţile au făcut apel să se acţioneze "rapid", Aragon sau Castilia.

Pandemia de COVID-19 s-a soldat cu peste 28.800 de morţi în Spania.

ADVERTISING

Iar creşterea zilnică a fost săptămâna trecută cu peste 3.000 de cazuri.

Coronavirusul revine în forță în Europa: Au explodat cazurile noi în Germania, Italia, Franța și Spania

Citeşte exclusivităţile SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇